Πολιτική

03/11/2015 - 11:58

Συνάντηση Περιφέρειας με εκπροσώπους του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων δωματίων στη Λουτρόπολη Θερμής

Την Πέμπτη 29/10/2015 ο ι Αντιπεριφερειάρχες  Θ. Βαλσαμίδης και Χρ. Αργυρίου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Προβέντζας συνοδευόμενοι από τον Γεν. Δ/ντή της Περιφέρειας κ. Γ. Σπανέλλη, συναντήθηκαν στη Λουτρόπολη Θερμής με εκπροσώπους του Σωματείου Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και συζήτησαν για τα Ιαματικά Λουτρά και το ΣΑΡΛΙΤΖΑ.



Από πλευράς της Περιφέρειας έγινε  μια ευρεία και αναλυτική ενημέρωση για τις διαδικασίες , τις προοπτικές , τις χρηματοδοτικές  δυνατότητες  αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε κάθε βήμα της προσπάθειας αξιοποίησης των εγκαταστάσεων και του ΣΑΡΛΙΤΖΑ.  Επίσης, δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ετέθησαν και ζητήθηκε η γνώμη των ενδιαφερομένων κατοίκων της Θερμής.

Στις προτεραιότητες της Περιφέρειας, όπως ανακοινώθηκε είναι η  υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης  μέχρι τέλους του έτους. Επίσης η επαναλειτουργία των Ιαματικών Λουτρών, με τεχνικές μελέτες και χρηματοδότηση του ΕΤΑΑ και της Περιφέρειας.

Για την αξιοποίηση του ΣΑΡΛΙΤΖΑ εκτέθηκαν προτάσεις και δυνατότητες χρηματοδότησής τους από πόρους του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών διατύπωσαν την άποψη, ότι εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι η μετατροπή του ΣΑΡΛΙΤΖΑ σε σύγχρονο θερμαλιστικό κέντρο, που θα λειτουργήσει σαν μοχλός τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο της περιοχής της Θερμής και της Μυτιλήνης, αλλά ολόκληρου του νησιού.

Δείγμα του καλού κλίματος  στη συνάντηση ήταν η κοινή αντίληψη που επικράτησε σε όλους, ότι για το ΣΑΡΛΙΤΖΑ θα πρέπει να γνωμοδοτήσουν ειδικοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες στα θέματα Θερμαλισμού και σχετικών  υποδομών και συμφωνήθηκε να κληθούν τις προσεχείς ημέρες δυο συγκεκριμένοι επιστήμονες, που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ιαματικές της Θερμής για να διατυπώσουν τις προτάσεις τους.

Τα μέλη του Σωματείου ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την αναλυτική ενημέρωση και υπογράμμισαν, ότι τέτοιες συναντήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν,  γιατί ενισχύουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δίνουν τη δυνατότητα για άμεση και ουσιαστική συνεργασία και υποστήριξη των αποφάσεων που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Μοιράσου το άρθρο!