Πολιτική

13/02/2020 - 08:37

Συνάντηση της ΟΛΣΑ με τον Χαράλαμπο Αθανασίου

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), συναντήθηκε χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον Β' αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Λέσβου Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και στη συνέχεια με τη βουλευτή του ΚΚΕ, κα Μαρία Κομνηνάκα. Η συνάντηση και με τον κ. Γιάννη Μπουρνού, δεν κατέστη εφικτή λόγω μιας εποχικής ασθένειας του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Λέσβου. Η ΟΛΣΑ, διατύπωσε τις γνωστές της θέσεις, περί μη δημιουργίας νέας δομής στη Λέσβο και στα άλλα νησιά, με παράλληλο απεγκλωβισμό-αποσυμφόρηση των υπαρχουσών, με σκοπό το κλείσιμό τους.

Με τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία των γεγονότων μέχρι την απόφαση της Κυβέρνησης για την επίταξη συγκεκριμένων περιοχών, με το οποίο η ΟΛΣΑ, διαφώνησε ριζικά και ως προς τη διαδικασία μη ουσιαστικής ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών αρχών και στην πραγματικότητα, ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης της Κυβέρνησης μαζί τους, αφού τους έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων, αλλά και για την απόφαση για ορισμό τελικά νέων δομών, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου, των δημοτικών συμβουλίων, των Ομοσπονδιών, Αδελφοτήτων, συλλόγων κ.α. Η αντιπροσωπεία έγινε και μάρτυς της ύπαρξης του νέου ΦΕΚ, της 11ης Φεβρουαρίου, το οποίο προσκομίστηκε εκείνη τη στιγμή στον κ. αντιπρόεδρο και με το οποίο προσδιορίζεται στη θέση ΚΑΡΑΒΑ, η επίταξη έκτασης 260 στρεμμάτων!

Το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό μονοπώλησε σχεδόν τη συζήτηση, αλλά δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις από την αντιπροσωπεία της ΟΛΣΑ, για μια σειρά ζητημάτων, όπως η εξέλιξη σχετικά με το διορισμό συντονιστή για τη Βρίσα, για τον οποίο εφόσον βγει το επίσημο ΦΕΚ, θα επιδιωχθεί σε συνεργασία με το σύλλογο Βρισαγωτών συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας, οι τιμές στο ελαιόλαδο και σε άλλα προϊόντα κ.α.

Θα υπάρξει συνέχεια στις επαφές της ΟΛΣΑ με τον κ. Αθανασίου και για το συγκεκριμένο φλέγον θέμα των δομών στο νησί, αλλά και μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της Λέσβου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, για τους ίδιους λόγους, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), θα έχει συνάντηση με βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Μοιράσου το άρθρο!