Πολιτική

20/01/2012 - 06:48

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

 Αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αποτελούμενη από τα μέλη της γραμματείας Κώστα Κουμλέλη, Στρατή Νικολάου και Δημήτρη Μάντζαρη, συναντήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Νίκος Ζαρταμόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου σχετικά με τις θέσεις των εργαζομένων αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ζήτησε από το ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη του στους αγώνες τους για την αποτροπή της κατάργησης της γραμματείας και την ταυτόχρονη αναβάθμισή της, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της παρουσίας και της μέριμνα του κράτους στα νησιά μας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αλλά και στη τοπική κοινωνία για την ενημέρωση των πολιτών για το ρόλο και τη σημασία της ύπαρξης εξειδικευμένων νησιώτικων πολιτικών μέσω μιας αποκεντρωμένης κρατικής δομής, στο χώρο του Αιγαίου.

Μετά τη συνάντηση το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κουμλέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Η πρόθεση του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη για τη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας νησιώτικης πολιτικής αντανακλά της γενικότερη πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου και των κομμάτων που τη στηρίζουν για την περαιτέρω εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και ιδιαίτερα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των αγορών, για την απουσία κάθε είδους κρατικής παρέμβασης στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στα νησιά μας. Αυτό εξυπηρετεί η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας νησιώτικης πολιτικής, που επιχειρείται. Τα «δάκρυα» των βουλευτών Αιγαίου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του Υφυπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη είναι «κροκοδείλια» και εξυπηρετούν προεκλογικές σκοπιμότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου. Οι αγώνες των κατοίκων των νησιών που είναι σε εξέλιξη αυτό τον καιρό σε Λήμνο και Σάμο, δείχνουν το δρόμο για ποια πρέπει να είναι η απάντηση των νησιωτών σ’ αυτή τη πολιτική. Μόνη λύση η ανατροπή τους».

Μοιράσου το άρθρο!