Πολιτική

11/01/2013 - 07:43

Συνάντηση του Βουλευτή Π. Βογιατζή με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη

Συνάντηση του Βουλευτή Π. Βογιατζή με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, κ. Γιώργο Ανωμερίτη, είχε χθες 10/01/2013 στην Αθήνα, ο Βουλευτής Λέσβου, Παύλος Βογιατζής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Αθανάσιος Γιακαλής, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, κ. Κώστας Κορδώνης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Θράσος Καλογρίδης.

 

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προηγηθεί μεταξύ του Βουλευτή, Παύλου Βογιατζή, και του κ. Ανωμερίτη στις 29 Νοεμβρίου 2012, κεντρικό θέμα της σημερινής συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση της αγοράς εκ μέρους του ΟΛΠ των λυόμενων εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις αναγκαίες υπηρεσίες στο λιμένα της Πέτρας, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου, καθώς και η υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας, προκειμένου να προωθηθεί η κρουαζιέρα στο νησί της Λέσβου. Η προγραμματική συμφωνία αυτή θα υπογραφεί μεταξύ του ΟΛΠ, του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου, με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, ώστε οι λιμένες του νησιού να μπορούν να φιλοξενήσουν κρουαζιέρες τόσο κατά την καλοκαιρινή όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο. Τη δέσμευση για την επίσπευση όλων των διαδικασιών αρμοδιότητάς της επιβεβαίωσε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα. Καλογήρου, τόσο για το λιμένα της Πέτρας, όσο και για τις κρουαζιέρες στη Λέσβο. Τη σύμφωνη γνώμη τους επίσης και για τα δύο ζητήματα που συζητήθηκαν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Γιακαλής, αλλά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Καλογρίδης.

 

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ανωμερίτη για την αμέριστη συνεργασία του, υπογράμμισε:

 

«Με τη συνεισφορά του ΟΛΠ και την απευθείας συνεργασία του με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου για την εξασφάλιση των εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τις αναγκαίες υπηρεσίες, ώστε ο λιμένας της Πέτρας να μπορέσει να λειτουργήσει ως πύλη εισόδου, δόθηκε σήμερα οριστική απάντηση σε αυτό το πρόβλημα. Με την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας επίσης, εξασφαλίζεται η ουσιαστική προώθηση της κρουαζιέρας στο νησί της Λέσβου, κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και θα εξασφαλίσει στο νησί μας ποιοτικό τουρισμό. Με τη διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κας. Καλογήρου, για επίσπευση των διαδικασιών, ευελπιστώ πως σύντομα θα ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο όσον αφορά στις εγκαταστάσεις της Πέτρας, όσο και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας».

 

Όσον αφορά στο λιμένα Πλωμαρίου και τη λειτουργία του ως πύλη εισόδου, ο κ. Κορδώνης, τόσο σε συνάντησή του με τον Βουλευτή, όσο και σε σχετική επιστολή του, έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη διαθέσιμου κτιρίου προς παραχώρηση, ικανού να καλύψει τις αναγκαίες κτιριακές υποδομές, και του οποίου το κόστος μισθώματος αναλαμβάνει να καλύψει το ίδιο το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, με την προϋπόθεση ότι το μίσθωμα δε θα υπερβαίνει τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου, δεδομένης και της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

 

Επίσης, ο Βουλευτής έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, σχετικά με την υπογραφή της απαραίτητης ΚΥΑ, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες θεσμοθέτησης των δύο λιμένων της Λέσβου, Πέτρας και Πλωμαρίου, ως πύλες εισόδου.

Μοιράσου το άρθρο!