Πολιτική

25/01/2013 - 14:20

Συνάντηση Βογιατζή-Δένδια για τις πύλες εισόδου σε Πλωμάρι και Πέτρα

Συνάντηση Βογιατζή-Δένδια για τις πύλες εισόδου σε Πλωμάρι και Πέτρα

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Δένδια, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.


Κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η υπογραφή της ΚΥΑ για τους λιμένες της Πέτρας και του Πλωμαρίου Λέσβου, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ως πύλες εισόδου, η συνέχιση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, καθώς και η δημιουργία του Κέντρου προσωρινής υποδοχής παράνομων μεταναστών στη Λέσβο.


Όσον αφορά στην υπογραφή της ΚΥΑ, την οποία ο κ. Βογιατζής είχε ζητήσει με σχετική Ερώτησή του προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 15 Οκτωβρίου 2012, ο Βουλευτής ζήτησε εάν μπορεί να προχωρήσει η υπογραφή της παράλληλα με τις διαδικασίες εξασφάλισης των αναγκαίων υποδομών στους δύο λιμένες. Ο Υπουργός δήλωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα επισπεύσει τις διαδικασίες.
Όσον αφορά στη συνέχιση λειτουργίας του Α.Τ. Πλωμαρίου, ο Βουλευτής τόνισε πως οι υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος μπορούν να στεγαστούν σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Λέσβου, που σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό, και ο Υπουργός ανέφερε πως, υπό αυτές τις συνθήκες, εξετάζεται σοβαρά η δυνατότητα για τη διατήρησή του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης, και η επείγουσα δημιουργία του Κέντρου προσωρινής υποδοχής παράνομων μεταναστών, δεδομένου του μεγάλου προβλήματος αθρόας προσέλευσης μεταναστών που αντιμετωπίζει η Λέσβος.


Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, δήλωσε:
«Για ακόμη μία φορά διαπίστωσα πως ο Υπουργός, κ. Δένδιας, παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας και τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί μας. Για το λόγο αυτό, ευελπιστώ πως ο Υπουργός θα συμβάλει καθοριστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που του αναλογούν για την επίλυση των ζητημάτων μας».

Μοιράσου το άρθρο!