Πολιτική

07/02/2013 - 16:02

Συνάντηση βουλευτή Παύλου Βογιατζή με τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος

Βογιατζής Παύλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρο Καλαφάτη, είχε χθες στην Αθήνα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής.

Θέμα της συνάντησης ήταν η επανένταξη στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων περιβάλλοντος στο Νομό Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να επανενταχθούν στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιηθούν το έργο της αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή της νότιας πόλης της Μυτιλήνης, καθώς και τρία έργα της Λήμνου που αφορούν στο δίκτυο αποχέτευσης στο Πλατύ και το Θάνος και τη σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό της Μύρινας, την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Μούδρο, και την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε Μούδρο, Ρωμανό, Λύχνα και τη σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό.
Ο Βουλευτής τόνισε στον Αναπληρωτή Υπουργό την αναγκαιότητα των παραπάνω έργων, επισημαίνοντας ότι τα έργα αυτά συνιστούν βασικά έργα υποδομής που όχι μόνο επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων, αλλά και πλήττουν σημαντικά τον τουρισμό, βασική πηγή εσόδων τόσο της Λέσβου όσο και της Λήμνου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε με τη σειρά του ότι τα συγκεκριμένα έργα μαζί με άλλα έργα, απεντάχθηκαν από το ΕΣΠΑ, αφενός γιατί δεν είχαν την απαραίτητη ωριμότητα, αφετέρου διότι ο συνολικός προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» του ΕΣΠΑ ξεπερνούσε κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους του Προγράμματος. Ο κ. Καλαφάτης ωστόσο, δήλωσε πως εφόσον υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα, πρόκειται να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επανένταξης των παραπάνω έργων, κατανοώντας πλήρως την ιδιαίτερη σημασία τους για τα δύο νησιά.

Μοιράσου το άρθρο!