Πολιτική

19/04/2011 - 14:59

Συνάντηση Βουνάτσου-Σηφουνάκη!!!!

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη είχαν χθες Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011 στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  στη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βατός. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτική Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, το στέλεχος του Υ.ΠΕ.Κ.Α Δημήτρης Ζαδέλλης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου Δημήτρης Καπετανάς.

Στη συνάντηση, η οποία ήταν εποικοδομητική και ουσιαστική, συζητήθηκε η πορεία των ήδη ενταγμένων έργων των βιολογικών καθαρισμών Γέρας και Πέτρας καθώς και τα έργα των βιολογικών καθαρισμών των πρώην Δήμων Αγ. Παρασκευής, Πολιχνίτου, Αγιάσου και της νότιας περιοχής πρώην Δήμου Μυτιλήνης που βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης με στόχο την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑΑ (Ειδικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής και Αειφόρου Ανάπτυξης). Επίσης, συζητήθηκαν θέματα πολεοδομήσεων αλλά και θεσμικά αιτήματα του Δήμου Λέσβου προς την κατεύθυνση της από κοινού προώθησής τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αν. Υπουργού Υ.ΠΕ.Κ.Α. προς τον Δήμαρχο Λέσβου, ο οποίος προ μηνός είχε ζητήσει εγγράφως τη στήριξη του κ. Σηφουνάκη και βεβαίως και των άλλων Βουλευτών του Νομού Λέσβου για την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του Δήμου Λέσβου με 5 εκ. Ευρώ, για την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» καθώς και για την υποστήριξη και προώθηση της ένταξης στο ΕΣΠΑ  τεσσάρων μικρών αυτόνομων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στους οικισμούς Λουτρόπολης Θερμής, Παρακοίλων, Ανεμώτιας και Πύργων Μεσαγρού που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μοιράσου το άρθρο!