Πολιτική

14/04/2022 - 08:35

Συνάντηση υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Π. Κουφέλο

Την άμεση υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για τη γρήγορη εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου, με αρμοδιότητα στον πρωτογενή τομέα, Πανάγος Κουφέλος, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδικογλου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, ενώ δεσμεύτηκε και στην επανάληψη των συνομιλιών, ότι θα μεταβεί στο άμεσο μέλλον στη Λέσβο.

 

Ο κ. Κουφέλος σε ανάρτηση του αναφέρει: 

Συνάντηση εργασίας με πρωταγωνιστές τους αλιείς μας πραγματοποιήθηκε  με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Κατατέθηκαν προτάσεις για το νέο ΕΠΑΛΘ, δόθηκε έμφαση στο πρόγραμμα«Νέοι Αλιείς», που προβλέπει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ) για την περίοδο 2021- 2027.

Ζητήθηκε η ίδρυση επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑΣ) που θα συμβάλει στην κατάρτιση των αλιέων, μια αναγκαία κίνηση ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές, για ενδυνάμωση του Leader Αλιείας, παρέμβαση ώστε να πραγματοποιηθεί από το 2023 η απόσυρση των αλιευτικών σκαφών, εισήγηση για τροποποίηση κανονισμού που αφορά στην αλλαγή μηχανών στα σκαφη με μηχανές που κάνουν χρήση βιοκαυσίμων ενώ τονίστηκε η ανάγκη για δημιουργία Ταμείου αποζημιώσεων Αλιέων από τις φυσικές καταστροφές.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε φλέγοντα θέματα της κτηνοτροφίας, τιμές ζωοτροφών, άδειες σταβλικών εγκαταστάσεων και λοιπά ζητήματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους μας.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε αποτελέσματα της τόσο εποικοδομητικής συνάντησης εργασίας ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο Υφυπουργός πραγματικά με ιδιαίτερη ευαισθησία ενσκήπτει στα προβλήματα της νησιωτικής Περιφέρεια μας.

 

Μοιράσου το άρθρο!