Πολιτική

15/05/2012 - 14:09

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής - Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας

yle="text-align:justify;">Υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου και παρουσία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσου Γιακαλή και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Β. Αιγαίου, Γ. Πλακωτάρη, συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Λέσβου

Ο κ. Γιακαλής, αναγνώρισε αρχικά, στη δραματική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την εκτέλεση έργων, αλλά και την υποχρέωση λόγω του «Καλλικράτη» για την εξόφληση των τεράστιων οφειλών που κληρονομήθηκαν στον νέο Δήμο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές ευθύνες για τον σχεδιασμό ενός μόνο Δήμου για όλη την Λέσβο.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις του για να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου σειρά έργων, στις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες της Λέσβου, όπως στην Μυτιλήνη, το Πλωμάρι, την Καλλονή, την Ερεσό-Αντισσα και αλλού. Επίσης, λόγω της προηγούμενης θητείας του ως Δήμαρχος Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στις ενέργειές του για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της αποκατάστασης του Κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, από το κτίριο του Τελωνείου έως το Άγαλμα της Ελευθερίας, έργα που θα αναδείξουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Στα παραπάνω πλαίσιο συζητήθηκαν οι τρόποι εντατικοποίησης της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας και ο κ. Ν. Γιακαλής δεσμεύθηκε για τακτικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο και του αρμοδίους Αντιδημάρχους, με σκοπό την γρήγορη προώθηση των έργων.

Ο Δήμαρχος Λέσβου χαρακτήρισε τη συνάντηση ιδιαίτερα παραγωγική και ευχαρίστησε τον κ. Γιακαλή για τη δημιουργική παρουσία του.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης Αγιάσου», προϋπολογισμού 1.300.896 Ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α

Μοιράσου το άρθρο!