Πολιτική

02/12/2022 - 14:33

Συνεδρίαση - μήνυμα για αξιοποίηση Ιαματικών Πηγών Πολιχνίτου

Η τελική Απόφαση για την επικύρωση του διαγωνισμού θα έλθει την ερχόμενη Τρίτη 6/12 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ενδεικτικά του μεγάλου ενδιαφέροντος των δημοτών για την προοπτική αξιοποίησης μετά από δεκαετίες των Ιαματικών Πηγών Πολιχνίτου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου για τον σχετικό διαγωνισμό ανάθεσης.

Η δημοτική αρχή μέσω της Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ασανούλας Γιαννή – Κοκκινέλλη, παρουσίασε διεξοδικά όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τον διαγωνισμό, καθώς και την αξιολόγηση της πρότασης του επενδυτή. Παράλληλα παρουσίασε μία σειρά από αναντίστοιχες τοποθετήσεις μερικών εκ των μελών της αντιπολίτευσης σε προηγούμενες σχετικές με τα ιαματικά του Πολιχνίτου ψηφοφορίες, που ομολογουμένως προκάλεσαν σύγχυση. Καθώς τα μέλη αυτά, σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονταν στο παρελθόν να είναι υπέρ και έπειτα κατά, αλλά και το ανάποδο.

Από τα στοιχεία που αφορούσαν στον διαγωνισμό καθ΄ αυτόν, την προβλεπόμενη πορεία της επένδυσης αλλά και από τις τοποθετήσεις τόσο των στελεχών της δημοτικής αρχής, όσο και της αντιπολίτευσης, απεδείχθη πέραν πάσας αμφιβολίας η διαφάνεια της διαδικασίας και η νομιμότητα των ενεργειών.

Στο σώμα μίλησαν ακόμη τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού που πριν από λίγες ημέρες καταψήφισαν την επένδυση και επιχειρηματολόγησαν γιατί τάσσονται υπέρ του παγώματος του υφιστάμενου διαγωνισμού ή ακόμα και υπέρ μιας νέας προκήρυξης, αλλά και ο ίδιος ο επενδυτής Θεόδωρος Κούσκος, που είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το επιχειρηματικό του πλάνο.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο πως το όλο θέμα της αξιοποίησης των ιαματικών Πολιχνίτου είναι πολιτικής βούλησης, η τελική Απόφαση για την επικύρωση του διαγωνισμού θα έλθει την ερχόμενη Τρίτη 6/12 στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

«Η προοπτική αξιοποίησης των ιαματικών του Πολιχνίτου μετά από δεκαετίες, είναι ένα κερδισμένο μας στοίχημα και δεν πρόκειται οι Πολιχνιάτες να περιμένουν ούτε μία ημέρα παραπάνω. Εκτός αυτού, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις πηγές του Πολιχνίτου με επιτυχία, αποτελεί για εμάς ένα καθοριστικό πρόκριμα για την αξιοποίηση στη συνέχεια και των πηγών της Εφταλούς και του Λισβορίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Μοιράσου το άρθρο!