Πολιτική

06/04/2015 - 07:00

"Σύνελθε Χ. Καλογήρου - Σταμάτα τις διώξεις" - Σκληρή δήλωση Ν. Γιακαλή

yle="text-align: justify;">Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο Νάσου Γιακαλή:


"Ειλικρινά δεν πίστευα ότι το έτος 2015 θα χρειαζόταν να κάνω μια τέτοια δήλωση, που πρέπει να πω δημόσια ότι με θλίβει , διότι θα ήθελα να έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας τέτοιου είδους νοοτροπίες.


Ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την Περιφερειακή αρχή ότι προχωρά σε αλλαγές προϊσταμένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε μετακινήσεις προσωπικού, με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια τα οποία κυρίως στηρίζονται σε φαντασιώσεις και σε συνομωσιολογικές απόψεις για το ποιος είναι με ποιον…


Πουθενά και σε καμιά υπηρεσία της Περιφέρειας δεν έγινε παρέμβαση που να στηρίζετε στη σοβαρή και δίκαιη αξιολόγηση του προσωπικού, στις ανάγκες της υπηρεσίας και στην βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες.


Αντίθετα βλέπουμε να κυριαρχεί η αλαζονική συμπεριφορά από ανθρώπους, που ενώ δεν έχουν ούτε τα τυπικά προσόντα, καλούνται να κρίνουν υπαλλήλους με σπουδές και με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο τους …και βέβαια το κριτήριο που βασικά έχουν για να κάνουν αυτές τις αλλαγές είναι μόνο αν τοποθετήθηκαν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ή το τι ψήφισαν στις εκλογές. Λυπάμαι, αλλά οι ευθύνες της Περιφερειάρχη και των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών είναι μεγάλες.


Εμείς όλα τα χρόνια που είχαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας αποδείξαμε στη πράξη ότι ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με το τι είναι ο καθένας για αυτό και τοποθετήσαμε σε θέσεις αυτούς που έπρεπε, ανεξάρτητα από το τι κόμμα είναι και τι σχέση είχαν με την προηγούμενη αρχή, για αυτό και μπορούμε σήμερα να μιλάμε και να καταγγέλλουμε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.


Καλώ την περιφερειακή αρχή να συνέλθει και να σοβαρευτεί. Τα χρόνια της κρίσης μας έχουν κάνει όλους σοφότερους και το ίδιο θα περιμέναμε και από αυτούς.


Οι εποχές των ρεβανσισμών, της τακτοποίησης των δικών μας παιδιών, το να “εξοφλήσουμε” υποχρεώσεις με αυτούς τους τρόπους, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Αν δεν το καταλαβαίνουν τότε θα φροντίσουμε να το καταλάβουν…"

 


 up date Η απάντηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

Σας διαβιβάζουμε για ενημέρωσή σας την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών  Βορείου Αιγαίου  κ. Χρύσανθου Αργυρίου, σχετικά με την καταγγελία που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της  02-04-2015  ο Επικεφαλής της Παράταξης “Ισχυρό Βόρειο  Αιγαίο”, Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος  Γιακαλής.

 

«Σε απάντηση της από  02-04-2015 καταγγελίας που κάνατε σχετικά με τις αλλαγές Διευθυντών και τις μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σας ενημερώνουμε  τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 65 παρ. 2 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007) όπως ισχύει, οι προϊστάμενοι  των οργανικών μονάδων τοποθετούνται με απόφαση της οικείας αρχής και μέχρι κρίσεως τους από το υπηρεσιακό συμβούλιο, ανάλογα με τα προσόντα, την εμπειρία και την ειδίκευση που διαθέτουν. Επιπλέον σύμφωνα με τις διατάξεις του Άρθρου 66 παρ.  1 η μετακίνηση υπαλλήλου από μια οργανική μονάδα σε άλλη της ίδιας αρχής, πραγματοποιείται με απόφαση του προϊσταμένου της.

2. Η πράξη τοποθέτησης ή μετακίνησης προσωπικού επαφίεται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια του αποφασίζοντος οργάνου. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, κατά τη διαδικασία κατανομής και τοποθέτησης του προσωπικού σε συγκεκριμένες θέσεις, λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα ή οι ειδικότερες προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον Οργανισμό της Υπηρεσίας, σχετικές εγκύκλιοι ή άλλες ειδικές διατάξεις για κάθε θέση.

3. Οι μέχρι σήμερα διορθωτικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή, έγιναν με αντικειμενικά και αμερόληπτα κριτήρια, με βάση αφενός τα τυπικά προσόντα των υπαλλήλων (Τίτλοι Σπουδών, Εμπειρία κλπ) και αφετέρου με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που συναλλάσσονται με αυτή.

Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι σε θέματα που αφορούν το προσωπικό, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, δεν υπάρχουν περιθώρια για παραπληροφόρηση και παιχνίδια μικροπολιτικών εντυπώσεων.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση».

 

                                                                  

                                                                                                  ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ  ΑΡΓΥΡΙΟΥ

                                                                                        ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 

                                                                                             ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ         

 

Μοιράσου το άρθρο!