Πολιτική

22/06/2022 - 19:05

ΣΥΡΙΖΑ για αποζημίωση ΕΛΓΑ στη Λέσβο: Δίνει λίγα, πολύ αργά και όχι σε όλους!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Αθανασίου για άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τους ελαιοπαραγωγούς, για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται γι αυτούς. Τους δίνουν τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς δικαιωματικά θα έπαιρναν ως αποζημίωση γιατί ο ΕΛΓΑ είναι υποχρεωμένος από τον κανονισμό του να δώσει και τους λένε πως τους έκαναν χάρη.

Η σημερινή πληρωμή του ΕΛΓΑ είναι «ψίχουλα»  και επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τον γνωστό κανόνα παροχών της σημερινής  κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο. Δίνει λίγα, πολύ αργά και όχι σε όλους!

Οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου περιμένουν πάνω από ένα χρόνο τώρα, χωρίς αποτέλεσμα,  να υλοποιήσει η κυβέρνηση την δέσμευσή της, που δόθηκε μέσω του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζου για  καταβολή  ενίσχυσης   σε όλους τους παραγωγούς από την περυσινή ακαρπία.  Επίσης, ο σημερινός Υπουργός του ΥΠΑΑΤ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννη Μπουρνού, ανέφερε πως κι αυτός εξετάζει την καταβολή ενίσχυσης τριάντα ευρώ ανά στρέμμα σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς.

Η ενίσχυση αυτή είναι δικαιολογημένη  εξ αιτίας της περυσινής και προπέρσινης ακαρπίας που, συν τοις άλλοις, είχε όλες τις προϋποθέσεις να ενταχθεί, επί πλέον, και στις Κρατικές Ενισχύσεις Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ).  Πράξη στην οποία δεν θέλησαν να προβούν .

Επομένως, αυτό που περιμένουμε και αυτό που απαιτούμε τώρα από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αφήσει τα «μισόλογα», τις παρελκυστικές πολιτικές ή τις ψεύτικες υποσχέσεις και να δώσει τις ενισχύσεις που πραγματικά δικαιούνται οι ελαιοπαραγωγοί μας. 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή

Θεματική Αγροτικού

Μοιράσου το άρθρο!