Πολιτική

15/01/2012 - 17:24

ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Γ. Γ. Αιγαίου:Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, “αποχωρεί” από τη Μυτιλήνη

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, “αποχωρεί” από τη Μυτιλήνη...

Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που ο κ. Γεωργιάδης, υπόσχονταν στους νησιώτες, ότι, κάθε 15ημερο θα είναι στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, για να “...αναβαθμίσει το ρόλο της”, ενώ, ούτε μια μέρα, δεν πέρασε, από τις συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής με διάφορους ειδικούς επιστήμονες¨” του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης, με θέμα την... “μετεξέλιξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου σε επιτελικό κυβερνητικό όργανο”.

  • Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, σε μια απαράμιλλη επίδειξη “συντονισμού” και αποτελεσματικότητας, δια του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καταργεί την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής!

Τώρα, όσα κροκοδείλια δάκρυα και να χύσουν, όσες φωνές και να υψώσουν, οι κ.κ. Σηφουνάκης και Γαληνός, αλλά και οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα: Η κυβέρνηση των τραπεζιτών, που αυτοί και τα κόμματα τους στηρίζουν, με την αποχώρησή της από τη Λέσβο, αφήνει τους “νησιώτες στην μοίρα τους”.

  • Με την πράξη τους αυτή, παραδέχονται την ανικανότητά τους να υπερασπιστούν το συμφέρον των νησιών μας. Αυτό, είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε εμείς σήμερα:
  • Αφού, η κυβέρνηση, αποχωρεί από το νησί, εμείς οι κάτοικοι του πρέπει να φροντίσουμε να υπερασπίσουμε το μέλλον του!
  • Ήρθε ο καιρός, εμείς οι πολίτες της Λέσβου, να τους το ανταποδώσουμε, λέγοντας τους, ότι, όλοι αυτοί οι κύριοι, θα προσέφεραν, ακόμα μεγαλύτερη υπηρεσία στη Λέσβο και στην Ελλάδα, εάν, ταυτόχρονα με την αποχώρησή τους από τη Λέσβο, αποχωρούσαν και από τη χώρα (με ελικόπτερο ή όπως αλλιώς) αφήνοντας τον λεσβιακό λαό, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό να αποφασίσουν ποιο θα είναι το μέλλον του!
  • Ταυτόχρονα, πρέπει να υπερασπίσουμε, τους εργαζόμενους στην (πρώην) Γραμματεία Αιγαίου. Κανένας και καμία δεν πρέπει να απολυθεί, κανένας και καμία δεν πρέπει να μεταταγεί σε υπηρεσίες εκτός νησιού!

Μοιράσου το άρθρο!