Πολιτική

16/05/2014 - 19:03

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κυβέρνηση Υποβιβάζει 11 Δημοτικά Σχολεία στη Λέσβο

style="text-align: justify;"> 
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το υπουργείο Παιδείας πιστά στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια προχωρούν στον υποβιβασμό 11 Δημοτικών Σχολείων στη Λέσβο (Άντισσας, Δαφίων, 1ου και 5ου Μυτιλήνης, Παλαιόκηπου, Μεσότοπου, Άγρας, Σκουτάρου, Στύψης, Φίλιας και Ιππείου).
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου μετατρέποντας την παιδεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα που θα υπόκειται σε ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 
Οι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται για μια ακόμα φορά σε μεταθέσεις και απολύσεις και εντείνεται η ομηρία και η ανασφάλεια με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Σε μια περίοδο που η ανεργία αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική πληγή, οι θέσεις εργασίας μειώνονται κι άλλο. Οι μαθητές ανά τμήμα αυξάνονται έξω από κάθε παιδαγωγική λογική. Ιδιαίτερα τα χωριά, που με αυτή την υποβάθμιση χάνουν διευθυντές και δασκάλους, δέχονται ακόμα ένα πλήγμα που οδηγεί στην περαιτέρω ερημοποίησή τους.
 
Ο κ. Σαμαράς προχτές από τη Μυτιλήνη που μοίρασε τις υποσχέσεις σαν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, "ξέχασε" να αναφέρει στην κεκλεισμένη των θυρών ομιλία του ότι σχεδίαζε τον πλήρη ευτελισμό της παιδείας και της αξιοπρέπειας του δασκάλου και την ερημοποίηση των χωριών.
 
Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Ξεκινάμε από τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναδεικνύοντας εκείνες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις πολιτικές τους χέρι-χέρι με το λαό. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στην κοινωνία που θα δώσει με τους αγώνες της στους δρόμους και στην κάλπη την οριστική της απάντηση.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!