Πολιτική

05/10/2011 - 17:43

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ: «Δεκανίκι» της Διαμαντοπούλου η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ για τις καταλήψεις στα σχολεία από τους μαθητές, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, έκανε το ακόλουθο σχόλιο :

Η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ μετά από μήνες σιωπής, παρά το «τσουνάμι» των επιθέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη τρόικα, εμφανίστηκε με μια ανακοίνωση, η οποία αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης διεκδικεί ρόλο «παιδονόμου», επιπλήττοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση της μόρφωσης τους και υπερασπιζόμενοι τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Το δικαίωμα στη μόρφωση που επικαλείται η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, εξασφαλίζεται πρώτα απ’ όλα με το δικαίωμα το μαθητή στο βιβλίο, στην απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνησή του στο σχολείο, με το δικαίωμά του να επιλέγει και να διδάσκεται τις ξένες γλώσσες που επιθυμεί, με το δικαίωμα του να έχει εκπαιδευτικούς με αξιοπρεπείς αμοιβές, με το δικαίωμά του τέλος, να έχει πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Για όλα αυτά δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. Αυτό που δείχνει, είναι η «αλλεργία» της για κάθε κινητοποίηση. Οι μαθητές ούτε ποδηγετούνται, ούτε εκφοβίζονται. Αντιλαμβάνονται κάθε μέρα όλο και πιο έντονα το τελευταίο καιρό, στο σχολείο, στο σπίτι τους, στη καθημερινότητά τους, τις επιτώσεις της μνημονιακής πολιτικής. Απαιτούν  να τους «φέρουν πίσω τα όνειρα που τους έκλεψαν». Κι έχουν το δικό τους τρόπο να αντιδρούν σε πείσμα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και των ντόπιων εκφραστών και συνοδοιπόρων του.

Μοιράσου το άρθρο!