Πολιτική

05/12/2013 - 10:15

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου : Κανένα Κέντρο Υγείας να μην κλείσει στη Λέσβο!

yle="text-align: justify;">Η επιχείρηση της κυβέρνησης για  απορύθμιση και διάλυση των δημόσιων και κοινωνικοασφαλιστικών δομών όλων των βαθμίδων της περίθαλψης,  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες μέρες και όπως είναι φυσικό δεν αφήνει έξω και το νησί μας.  Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση βάζοντας πάνω από την υγεία των πολιτών τις δεσμεύσεις της στους πιστωτές και στις μεγάλες πολυεθνικές, υλοποιεί τις άθλιες πολιτικές της στο χώρο της υγείας, με το κλείσιμο υγειονομικών μονάδων, την κινητικότητα και διαθεσιμότητα για χιλιάδες εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ασθενείς και  αποκλείοντας τους πιο φτωχούς και αδύναμους από στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.
Φαίνεται πως οι «ψίθυροι» των τελευταίων ημερών για κατάργηση – κλείσιμο Κέντρων Υγείας της Λέσβο αποδεικνύονται αληθινοί. Η επιχείρηση «καταγραφής» των οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κ.Υ. από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια εντάσσεται στην απόφαση για διαθεσιμότητα 1233 οδηγών ασθενοφόρων νοσοκομείων και Κ.Υ.  Χωρίς ασθενοφόρα όμως τα Κ.Υ. δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς οι διακομιδές ασθενών γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνες (ακόμα και αν πραγματοποιούνται από το ΕΚΑΒ) καθώς αυξάνει πολύ ο κρίσιμος χρόνος έως το Νοσοκομείο.
Αφού οδήγησαν επί χρόνια τα Κ.Υ. στην απαξίωση μέσω της υποστελέχωσης και  της υποχρηματοδότησης,  τώρα ετοιμάζουν το κλείσιμό τους. Πόσα θα μείνουν κανείς δεν γνωρίζει. Όσα αποφασίσουν οι «σοφοί» απεσταλμένοι των δανειστών και οι ντόπιοι  πρόθυμοι της συγκυβέρνησης. Όμως η κοινωνία, οι πολίτες, επαγρυπνούν. Και το απέδειξαν με την άμεση και συλλογική τους αντίδραση στην απειλή κλεισίματος του Κ.Υ. της Άντισσας. Οι πολίτες οργώνονται και αντιστέκονται στην καταστροφή που επιτάσσουν οι εγκληματικές μνημονιακές επιλογές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγαλύτερες περικοπές στον προϋπολογισμό του 2014 είναι στο χώρο της υγείας. Πιστεύουμε πως στην απαίτηση του λαού για στήριξη και αναβάθμιση των  Υγειονομικών Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ, για διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των ανασφάλιστων σε αξιοπρεπή περίθαλψη,  για επιβίωση και ανασυγκρότηση της δημόσιας περίθαλψης, δεν μπορεί να ανταποκριθεί μια πολιτική υγειονομικά επικίνδυνη, πολιτικά ανεύθυνη και κοινωνικά εγκληματική. Γι’ αυτό πρέπει να ανατραπεί. Οι μικροί και μεγάλοι αγώνες του λαού να οδηγήσουν τελικά στη δημοκρατική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!