Πολιτική

07/04/2012 - 08:08

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου:Τις τράπεζες, τις ενδιαφέρουν τα λεφτά, όχι οι εργαζόμενοι!

Παρά τις «προεκλογικές» δεσμεύσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δια του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου και της Υπουργού Ανάπτυξης κ. Διαμαντοπούλου απέρριψαν χθες στη Βουλή τη τροπολογία των βουλευτών της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) για την απορρόφηση των εργαζομένων στις Συνεταιριστικές, από τις τράπεζες που πήραν τις καταθέσεις μας. Τους τραπεζίτες δεν τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι, δεν τους ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι, παρά μόνο τα κέρδη.

Η περίπτωση των εργαζομένων στη Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου δείχνει ολοκάθαρα, ότι η εποχή της διαμεσολάβησης και των επιτροπών παραγόντων και που θα έλυναν τα προβλήματα έχει τελειώσει.

Πρέπει, λοιπόν, να τονίσουμε ότι το κλείσιμο της Τράπεζας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της γενικής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Σημαντικές είναι οι ευθύνες και όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης της Τράπεζας και των αποταμιεύσεων χιλιάδων συμπολιτών μας. Έδωσαν τη δυνατότητα κλεισίματος μιας συνεταιριστικής τράπεζας, πράγμα που εξυπηρετεί τα γενικότερα σχέδια και τις επιδιώξεις του τραπεζικού συστήματος, αδιαφορώντας για τη δημιουργία ανασφάλειας σε χιλιάδες αποταμιευτές και μικροεπενδυτές.

Τώρα πρέπει οι ευθύνες να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το τίμημα!

Τώρα πια έχει έλθει η εποχή, όπου το μόνο όπλο στα χέρια των εργαζομένων είναι οι ενωτικοί αγώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου. Τους καλεί να μην τα παρατήσουν τώρα, αλλά με μεγαλύτερη ένταση να παλέψουν για ν’ αλλάξουν αυτές οι πολιτικές για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Παράλληλα να ζητήσουν ακόμα πιο πλατιά στήριξη απ’ τους φορείς και τους κατοίκους των νησιών μας. Η μάχη αυτή μπορεί να κερδηθεί.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και κοινωνικό-δημοκρατικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για να λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας,  είναι επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.

Μοιράσου το άρθρο!