Πολιτική

27/12/2010 - 13:13

ΣΥΡΙΖΑ: να αρνηθεί να ορκιστεί ο Ν. Γιακαλής

Ανακοίνωση από ο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Απλήρωτοι θα παραμείνουν όπως φαίνεται δεκάδες συμβασιούχοι του Δήμου μυτιλήνης στους οποίους ο Δήμος χρωστά μηνιάτικα 5 ως 7 μηνών. Η δικαιολογία του Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Γιακαλή, ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου δεν ενέκρινε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύναψη δανείου του Δήμου από εμπορική τράπεζα, με τα λεφτά του οποίου θα πληρώνοντας οι συμβασιούχοι, δεν είναι παρά μια προσπάθεια του Δημάρχου και πρόσφατα εκλεγμένου Περιφερειάρχη με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη και τους δημότες της Μυτιλήνης απ’ το πραγματικό αίτιο της κατάστασης. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που περιέκοψε το 2010, «ελέω Μνημονίου» 4.000.000 € από τη τακτική επιχορήγηση του Δήμου.

Είναι φανερό ότι η πολιτική της πιστής εφαρμογής του «Μνημονίου» οδηγεί το νέο Δήμο Λέσβου σε στραγγαλισμό, τους εργαζόμενους σε πραγματική ομηρία και τους πολίτες – δημότες στο «να βάλουν» πιο βαθιά το «χέρι στη τσέπη»,για να πληρώνουν τις υπηρεσίες, που ο Δήμος θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αντί να αποπροσανατολίζει τους  δημότες για τη μη λήψη του δανείου, οφείλει να ακολουθήσει άλλο δρόμο. Το δρόμο που επέλεξαν η κ. Σακοράφα και ο κ. Παπαχρήστου. Το καλούμε αν πραγματικά πιστεύει πως πρέπει να πληρωθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου και οι προμηθευτές να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να καταβληθούν όσα έχουν περικοπεί στο Δήμο Μυτιλήνης το 2010, ή έστω ένα μέρος από αυτά. Διαφορετικά αν θέλει να έχει ήσυχη τη συνείδηση του τον καλούμε να αρνηθεί να προσέλθει στην ορκωμοσία του αύριο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον δήμο Μυτιλήνης, καθώς επίσης και τα συλλογικά τους όργανα, τα οποία ορθώς κατά τη γνώμη μας αρνήθηκαν να συναινέσουν με το δάνειο που επιχείρησε να πάρει η δημοτική αρχή, να κάνουν ένα βήμα παραπέρα: Να εκδηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να δεχτούν στις γραμμές τους τους συμβασιούχους εργαζόμενους όπως και να διεκδικήσουν μαζί τους, την πληρωμή τους. Τέλος καλούμε τους συμβασιούχους του Δήμου Μυτιλήνης με τα συλλογικά τους όργανα σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δήμο να διεκδικήσουν αγωνιστικά, αυτά που με περισσή υποκρισία ο Δήμαρχος τους αρνείται να αποδώσει. Τα δεδουλευμένα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων και θα φέρει το θέμα και στη Βουλή

Μοιράσου το άρθρο!