Πολιτική

10/10/2012 - 09:51

Σύσκεψη Δημάρχων Λέσβου,Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

Σύσκεψη Δημάρχων Λέσβου,Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου

 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λήμνο, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  εκεί Δημαρχείο, με την συμμετοχή των τριών Δημάρχων του Νομού Λέσβου, δηλαδή της Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, της Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου και του Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπου Μακρή.
Κατά την συνάντηση αυτή, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των τριών Δημάρχων και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας και στο επίπεδο των Δημοτικών Υπηρεσιών, ώστε να καλυφθούν σ’ όποιο βαθμό είναι δυνατόν, οι θεσμικές αδυναμίες και τα διοικητικά κενά, που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Συμφωνήθηκε επίσης να συνεχιστούν οι προσπάθειες ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του μικρότερου Δήμου από τον μεγαλύτερο και παράλληλα να επιδιώκεται ο συντονισμός, ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις για τους Δήμους μας, εν όψει τροποποίησης του «Καλλικράτη».
Έμφαση εξ άλλου δόθηκε στην κατοχύρωση ενός καθοριστικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως προς τον σχεδιασμό της Τοπικής Ανάπτυξης εν όψει της 5ης Προγραμματικής Περιόδου (5ο Κ.Π.Σ).
Επιβεβαιώθηκε, τέλος, η ανυποχώρητη στάση των τριών Δημάρχων, στην διεκδίκηση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων και προσωπικού για κάθε νέα μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους
       

Μοιράσου το άρθρο!