Πολιτική

09/04/2012 - 09:40

Σύσκεψη για το δίκτυο "ΔΑΦΝΗ"

yle="text-align:justify;">Υπό την προεδρία του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, το πρωί, στο Παλαιό Δημαρχείο, σύσκεψη του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ», για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στα νησιά του Αιγαίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης, οι Αντιδήμαρχοι, Γιάννης Βατός, Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Λέσβου Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε, Πάνος Τσουπής ο ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Αλεξέλλης, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., Βασίλης Παναγόπουλος και ο συντονιστής του προγράμματος, Ηλίας Ευθυμιόπουλος.

Τα θέματα που εξετάσθηκαν διεξοδικά στη συνάντηση ήταν:

  • Ενεργειακός σχεδιασμός και έργα στο Βόρειο Αιγαίο και τη Λέσβο
  • Ενημέρωση για 3 έργα που έχουν προτεραιότητα στη Λέσβο (Γεωθερμία Πολιχνίτου, Υδροαιολικού Ερεσού, Πάρκο Α.Π.Ε.)
  • Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις του Δήμου από το «Σύμφωνο των Νησιών» / «Σύμφωνο των Δημάρχων»
  • Ενημέρωση για το έργο SMART GRIDS (Λήμνο, Λέσβο)
  • Απόφαση για τη δημιουργία σχήματος υποστήριξης των ως άνω
  • Ενημέρωση για το JESSICA Βορείου Αιγαίου και δρομολόγηση ενεργειών από τους Δήμους και την Περιφέρεια

Αποφασίσθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των

στόχων που έχουν τεθεί, στο Σύμφωνο των Δημάρχων του Αιγαίου και των νησιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως είναι γνωστό το εν λόγο Σύμφωνο υπογράφηκε στις Βρυξέλες μεταξύ των Δημάρχων ισάριθμων νησιών των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου τη Λέσβο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος.

Στη σύσκεψη της Κυριακής και σε ο,τι αφορά στη Λέσβο, αποφασίσθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση των στόχων, συμπεριλαμβανομένης και της επικαιροποίησης της μελέτης αξιοποίησης του Δημοτικού Δάσους και των πηγών «Τσίγκου», μετά την πρόσφατη νομοθετική τακτοποίηση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Μοιράσου το άρθρο!