Πολιτική

09/06/2011 - 14:20

Σύσκεψη για τη Μαρίνα Μυτιλήνης

Σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, με θέμα την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Μαρίνας Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2011, στη Γ.Γ.ΑΙ.Ν.Π στη Μυτιλήνη, με τη συμμετοχή του διευθυντή της Μαρίνας Μυτιλήνης, Γιάννη Τσαμποδήμου, του κεντρικού Λιμενάρχη Μυτιλήνης, Εμμανουήλ Βόμβα, του διευθυντή τμήματος Ασφαλείας Μυτιλήνης, Ανδρέα Στεφάνου και του διευθυντή του Τελωνείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κουτρουμπή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία ελέγχου της εισόδου και εξόδου των σκαφών, στον έλεγχο των διαβατηρίων και στις μειωμένες τιμές ελλιμενισμού.

Αποφασίστηκε ότι η διαδικασία ελέγχου εισόδου και εξόδου των σκαφών θα πραγματοποιείται από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας, βάζοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία των επισκεπτών, οι οποίοι, ήταν μέχρι πρότινος υποχρεωμένοι να μεταβούν στο χώρο του Λιμεναρχείου για τους απαραίτητους ελέγχους.

Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο  το κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του τελωνείου και του ελέγχου διαβατηρίων, μπορούν να πραγματοποιούν τους ελέγχους στο χώρο της Μαρίνας, έτσι ώστε, να υπάρξει ανάλογη παροχή υπηρεσιών στα σκάφη που προέρχονται από τρίτες χώρες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), όπως είναι η Τουρκία.

Για αυτό το λόγο και στο πνεύμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α) και των αρμοδίων υπηρεσιών, η Ε.Τ.Α θα προσφέρει τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.

Ακόμη, στο πλαίσιο των νέων οικονομικών δεδομένων, η διοίκηση της Μαρίνας και με πρωτεύοντα στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού σκαφών, που θα ελλιμενίζονται στη Μαρίνα, προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε μείωση των τιμών, καθιστώντας τη Μαρίνα Μυτιλήνης, άκρως ανταγωνιστική, στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Χαλκιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τ΄ αποτελέσματα της συνεδρίασης, υποστηρίζοντας ότι ελήφθησαν ουσιαστικές αποφάσεις για την αποδοτικότερη και ελκυστικότερη λειτουργία της Μαρίνας.

 

Μοιράσου το άρθρο!