Πολιτική

21/05/2013 - 21:19

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον ταμιευτήρα Μολύβου

Σύσκεψη στην  Περιφέρεια για τον ταμιευτήρα Μολύβου

Σε κοινή σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου κ. Γιάννη Βατού και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Σωτήρη Μαρινάτο σήμερα το πρωί, αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση από το φορέα του υδρευτικού έργου του Ταμιευτήρα Μήθυμνας (Δήμου Λέσβου και ΔΕΥΑΛ),  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή και παράδοσή του. Η εξουσιοδότηση αυτή θα γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Λέσβου και της ΔΕΥΑΛ.

Στη σχετική για το έργο σύσκεψη, συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου, της ΔΕΥΑΛ και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.  

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω έργο, έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.552.000 ευρώ και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνει τις μονάδες επεξεργασίας ύδατος (ταχυδιυλιστήρια) καθώς και τα απαραίτητα συνοδευτικά έργα (αντλιοστάσιο, αγωγοί σύνδεσης εξωτερικού υδρευτικού δικτύου κλπ.) που απαιτούνται για την υδραυλική σύνδεση του Ταμιευτήρια με τις μονάδες επεξεργασίας ύδατος και εν συνεχεία με τις δεξαμενές ύδρευσης των περιοχών Μήθυμνας και Πέτρας αντίστοιχα.

Μοιράσου το άρθρο!