Πολιτική

29/09/2014 - 07:30

T. Κουίκ: «Γκουαντάναμο» η Λέσβος !

yle="text-align: justify;">«Δεν το χωράει ο νους αυτό το στρατόπεδο ως «Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών» που έστησε στη Μυτιλήνη η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υπακούοντας και εδώ στις εντολές του γερμανικού Διευθυντηρίου της Ε.Ε., που θέλει να επιβάλλει την Ελλάδα, ως ένα αποθηκευτικό χώρο ψυχών».

Αυτή την δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος και Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την έκτακτη επίσκεψη του στη Λέσβο, ανταποκρινόμενος σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός στους συναρμόδιους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Την ώρα που κανένας από του τρείς συναρμόδιους Υπουργούς δεν είχε την ευαισθησία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της επιστολής Γαληνού και να έλθει στο νησί, για να δει πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τους μετανάστες και να συνεργαστεί με τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο ήρθα εδώ για να πράξω το αυτονόητο, από την δική μας τη πλευρά», διευκρίνισε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Αυτό το Γκουαντάναμο, που κόστισε 8 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή της Μόριας, δυναμικότητας 700 κλινών, θα είναι η απόλυτη καταστροφή για τη Λέσβο. Θα ενθαρρύνει τους Τούρκους δουλεμπόρους να εντείνουν τη λαθραία αποστολή μεταναστών στα νησιά μας, σε τέτοιους αριθμούς, που ούτε αυτό το στρατόπεδο θα είναι ικανό να εξυπηρετήσει την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στο Αιγαίο με τους πολέμους απέναντι.

Υπενθυμίζω ότι όταν ο Πάνος Καμμένος, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας, είχε κλείσει τα τότε στρατόπεδα στα νησιά, η εισροή  μεταναστών είχε σχεδόν μηδενιστεί. Με βάση αυτή την εικόνα, είχα κι εγώ προσωπικά προειδοποιήσει και την κυβέρνηση και τους προηγούμενους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, ότι αν ξανανοίξουν στο Ανατολικό Αιγαίο «Κέντρα Υποδοχής», τα νησιά θα βρεθούν πάλι μπροστά σε νέες εφιαλτικές καταστάσεις.

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Μη ελεγχόμενη κατάσταση και στη Σάμο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και την Ρόδο. Το Αιγαίο «μπάζει» από παντού, όσο κι αν προσπαθούν οι άντρες του Λ.Σ., έχοντας ως δήθεν συνεργάτες τους, τους ρεσεψιονίστ της FRONTEX».

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τον Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, εκτός από το «Γκουαντάναμο» στη Μόρια, οι μισές εγκαταστάσεις του οποίου στερούνται ηλεκτροδότησης και κλινών (!!!), επισκέφτηκαν και το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου βρίσκονται και εκεί «συσσωρευμένοι» δεκάδες μετανάστες, που είναι – μέσα σ’ όλα – και το… αξιοθέατο των τουριστών, που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια!

Τέλος, ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος επισκέφτηκαν και τις ανοιχτές εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ, όπου κι εκεί έχουν απορροφηθεί μετανάστες, γεγονός που θέλει να τερματίσει ο Σπύρος Γαληνός, ώστε να αποδώσει ξανά στους κατοίκους της Μυτιλήνης την χρήση του ΠΙΚΠΑ, που – μεταξύ άλλων – περιλαμβάνει και σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, για όλη αυτή την κατάσταση που η ίδια εξέθρεψε με τις αυθαίρετες αποφάσεις της. Ο Δήμαρχος θέλει να αξιοποιήσει το ΠΙΚΠΑ επ’ ωφελεία των κατοίκων του νησιού και κανένας Υπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα στη βούλησή του» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε με νόημα:

«Για όσους δεν ξέρουν την Μυτιλήνη, οι εγκαταστάσεις ΠΙΚΠΑ είναι επί της ουσίας μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και  σχεδόν «μεσοτοιχία» με το διεθνές αεροδρόμιο του νησιού.

Ούτε κι αυτό δεν αναλογίζονται οι Υπουργοί της κυβέρνησης, σε εποχές που έχει σημάνει διεθνής συναγερμός λόγω των τζιχαντιστών;

Δεν κατηγορώ κανέναν μετανάστη. Αλλά ακόμη και οι ελληνικές Αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν, ότι ανάμεσα σε αυτούς μπορεί εύκολα να παρεισφρήσουν και επικίνδυνοι ισλαμοφασιστικοί πυρήνες, προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη, με όποιους στόχους επιδιώκουν να κτυπήσουν.

Η πληροφορία για σημερινή σύλληψη μέλους της Αλ Κάιντα στο Βέλγιο, που είχε περάσει και από Ελλάδα, κρυμμένος - αν αληθεύει - μέσα σε μετανάστες, λέει πολλά».

 


 

Μοιράσου το άρθρο!