Πολιτική

22/11/2011 - 20:43

Τα "4 χρυσά παιδιά της Λέσβου" που προσλαμβάνει ο Δήμος Λέσβου... και το περιβάλλον ας το αγνοήσουμε....!!!!

 Από πολλούς έχεις αναφερθεί ότι η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι θεσμική και ηθική.

Νέοι επιστήμονες της Λέσβου και πραγματογνώμονες με εμπειρία συντονισμού πληθώρας δράσεων, με διπλώματα, επαίνους, διακρίσεις, κλπ  και βιογραφικά πολλών σελίδων παραμένουν στην αφάνεια και στην ανεργία. Το παλαιοκομματικό κράτος και οι νοοτροπίες που μας χρεοκόπησαν είναι ακόμη εδώ...

Στις 28/9/2011 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για πρόσληψη 4 ειδικών συνεργατών στο Δήμο Λέσβου. Ο "Καλλικράτης" δίνει  το δικαίωμα στο Δήμο Λέσβου να προσλάβει  Ειδικούς Συνεργάτες κατά την κρίση του Δημάρχου.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν κατηγορούμε το Δήμο Λέσβου και το Δήμαρχο Λέσβου για κάτι παράνομο. Ο "Καλλικράτης¨" του δίνει το δικαίωμα να προσλάβει Ειδικούς Συνεργάτες με κριτήριο το βιογραφικό τους.

Αμέσως μετά την προκήρυξη κατατέθηκαν αξιόλογα βιογραφικά από δεκάδες επιστήμονες του νησιού μας. Άνθρωποι που πιστεύουν στην αξιοκρατία και έχουν διάθεση για προσφορά.

Ας δούμε ποια είναι τα "4 χρυσά παιδιά" που ο Δήμαρχος Λέσβου επέλεξε να προσληφθούν:

 Σχοινάκης  Εμμανουήλ του Δημητρίου, ως Ειδικό Συνεργάτη, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ο ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα Χωροταξίας και Ανάπτυξης.

Μουτζούρης  Δημήτριος του Ευστρατίου, ως Ειδικό Συνεργάτη, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ο ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Μαυραγάνη Ειρήνη του Νικολάου, ως Ειδικό Συνεργάτη, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα λειτουργίας Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Παιδικών Σταθμών

 Ηλιάκη Ελένη του Αριστοτέλη, ως Ειδικό Συνεργάτη, για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η ανωτέρω θα υπόκειται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής. Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά για θέματα Οργάνωσης των Υπηρεσιών Γραφείου Δημάρχου.

Δεν θα μπούμε στη λογική αξιολόγησης των ατόμων που προσλήφθηκαν. Η κοινωνία είναι μικρή...

Θα αναφερθούμε όμως  ειδικά στην πρόσληψη του Ειδικού Συνεργάτη Πολιτικής Προστασίας κου Μουτζούρη.  Ο κος Μουτζουρής αν δεν κάνουμε λάθος δεν ήταν υποψήφιος με  στο συνδυασμό του κ. Βουνάτσου;

Ο κος Μουτζούρης είναι απόστρατος αξιωματικός και προτιμήθηκε για την Πολιτική Προστασία.Στην ουσία, πρόκειται για συνεργάτη του Βατού στον τομέα του Περιβάλλοντος.

Γνωρίζουμε ότι κατατέθηκαν αξιόλογα βιογραφικά, τόσο πραγματογνωμόνων που ασχολούνται χρόνια τώρα εθελοντικά με την Πολιτική Προστασία και γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο (αποδεδειγμένα με δράσεις και με διάφορα αανγνωρισμένα πτυχία και επαίνους πολιτικής προστασίας), όσο και βιογραφικά επιστημόνων του περιβάλλοντος που έχουν επιστημονική επάρκεια γνώσης των περιβαλλοντικών θεμάτων.

Και επειδή ο Δήμος...κόπτεται για την πολιτική προστασία, έχουμε μια ερώτηση: Από το κράτος δόθηκαν 450.000 ευρώ (!) για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας στο δήμο. Τι απέγιναν αυτά τα χρήματα; [Πάντως, απ' όσο γνωρίζουμε, δεν αξιοποιήθηκαν για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας]

Εφόσον, λοιπόν, μιλάμε για κανονική πρόσληψη έμμισθου (με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού) ειδικού συνεργάτη του κ.Βατού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αντιδημαρχία περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο (αντι)δήμαρχος:

1) Γιατί δίνει ΟΛΟ το βάρος στην πολική προστασία και όχι στο περιβάλλον, τη στιγμή που ο Δήμος αντιμετωπίζει τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα/ ζητήματα, όπως ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, μπαζών, κ.α., γενικότερο έλλειμμα καθαριότητας, ρύπανση από ΔΕΗ, κακή λειτουργία ελαιοτριβείων, τυροκομείων, πυρηνελαιουργείων, κλπ, προβληματική διαχείριση αποβλήτων, κλπ, κλπ. [δε συζητώ, βέβαια, για πράσινη ανάπτυξη ή ακόμα και για αγροτική ανάπτυξη...] 

2) Γιατί απορρίφθηκαν άτομα που αποδεδειγμένα ασχολούνται χρόνια και χρόνια (πάνω από 10!) με την πολιτική προστασία, έχοντας σχετικά πτυχία, διπλώματα, επαίνους, κλπ, και γνωρίζουν όσο κανένας άλλος το αντικείμενο… για να πάρει κάποιον απόστρατο συνυποψήφιο και φίλο του δημάρχου(!), τον οποίο όσοι ασχολούνται με την πολιτική προστασία στο νησί (και δεν είναι πολλοί) δεν γνωρίζουν…

Εν κατακλείδι το θέμα είναι τι ζητάμε ;

Θέλουμε άτομα που απλά να είναι γνωστά του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων  ώστε να μπορούν να συνεργαστούν ή

θέλουμε  ανθρώπους με προσόντα που θα δώσουν νέα πνοή και θα αξιοποιήσουν στο έπακρο τις  γνώσεις τους;

Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι δεν αναφερόμαστε σε παράνομες πράξεις αλλά σε λογικές που δεν βοηθούν ούτε την ανάπτυξη της Λέσβου ούτε έχουν να προσφέρουν λύσεις.

Το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό (η περίφημη δικαιολογία...των αν-ήθικων), αλλά το μη ηθικό συνήθως οδηγεί σε διαιώνιση της παρανομίας, σε πολλούς τομείς. Είναι, πλέον, καθήκον της Δημοτικής Αρχής να συνεργάζεται με τους αποδεδειγμένα καλύτερους, ειδικά τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Αυτά τα επεξεργάστηκε νοητικώς ο αποδεδειγμένα έντιμος κ. Δήμαρχος;

Περιμέναμε από το Δημήτρη Βουνάτσο να σπάσει την κατεστημένη λογική των Ειδικών Συμβούλων ....όμως.... Κρίμα για τη Λέσβο (μας) !!!!

Μοιράσου το άρθρο!