Πολιτική

11/10/2013 - 14:18

Tα «ενοχλητικά» μηχανάκια της Μυτιλήνης στο στόχαστρο των Οικολόγων Πράσινων

Πλατείες ελεύθερες από μηχανάκια - Δρόμοι με λιγότερο θόρυβο από εξατμίσεις.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με αντικείμενο την διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων στην πόλη της Μυτιλήνης και την μείωση της ηχητικής ρύπανσης στους δρόμους της πόλης από τις “πειραγμένες” εξατμίσεις στα μηχανάκια.

Στα πλαίσια αυτά πήραν την πρωτοβουλία να συναντηθούν σήμερα με τον Διοικητή της Τροχαίας Μυτιλήνης κο Παναγιώτη Καλέλλη και να του ζητήσουν να εντείνει τους ελέγχους στους δρόμους της πόλης για παράνομες ή “κομμένες” εξατμίσεις, προειδοποιώντας πρώτα και επιβάλλοντας σε δεύτερο στάδιο τα ανάλογα πρόστιμα σε όσους αρνούνται να συμμορφωθούν.
Ζήτησαν επίσης να ξεκινήσει αποφασιστικά η επιχείρηση απαλλαγής της πλατείας Σαπφούς από τα παρκαρισμένα μηχανάκια όσων θέλουν να απολαμβάνουν ένα καφέ ή μία μπύρα με θέα το αγαπημένο τους δίκυκλο, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τα παιδιά και τους πεζούς να χαρούν την πλατεία.
Ο Δ/ντης της Τροχαίας συμφώνησε και στα δύο αιτήματα μας και δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα εντολές να ξεκινήσουν οι αρμόδιοι έλεγχοι.
Ταυτόχρονα, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος των αυξημένων θορύβων από παράνομες εξατμίσεις, καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν ελέγχοντας αν οι εξατμίσεις που πουλάνε τα συνεργεία και τα καταστήματα ανταλλακτικών για δίκυκλα είναι σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές και αποτελούν προϊόν νόμιμης εισαγωγής.
Η ποιότητα ζωής είναι ευθύνη όλων μας. Η λάθος νοοτροπία αποτελεί την κυριότερη αιτία που ευνοεί αυτές τις άσχημες συμπεριφορές που επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή όλων μας, πέρα από την κερδοσκοπία μίας βιομηχανίας που θησαυρίζει παράγοντας κυρίως παράνομες εξατμίσεις. Όταν για να χαιρετίσουμε κάποιον πρέπει απαραίτητα να πατάμε και την κόρνα, όταν αφήνουμε το παιδί μας να “φοράει” όποια εξάτμιση θέλει στο μηχανάκι του, όταν δεν διεκδικούμε την κεντρική πλατεία της πόλης σαν χώρο για τα παιδιά και τους κατοίκους τότε δεν έχουμε και πολλές ελπίδες να δούμε τα πράγματα να καλυτερεύουν.
Για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αλλαγή αυτής της άσχημης νοοτροπίας στις πόλεις μας Οι Οικολόγοι Πράσινοι επεξεργαζόμαστε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν εκδηλώσεις επιμόρφωσης στις σχολικές τάξεις του γυμνασίου.
Υ.Γ Οι φωτογραφίες είναι από το Σεπτέμβριο του 2012 αλλά δυστυχώς η εικόνα της πόλης μας δεν έχει αλλάξει...

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων
 

Μοιράσου το άρθρο!