Πολιτική

14/11/2019 - 11:38

Τα προβλήματα του Πλωμαρίου στην πρώτη σύσκεψη του Δημάρχου με προέδρους των χωριών

« Ήταν προεκλογική μας υπόσχεση και τώρα την κάνουμε πράξη. Να είμαστε κοντά στα χωριά του Δήμου μας και να συζητάμε τα μικρά τους καθημερινά προβλήματα,  σε κλίμα συναίνεσης κι ενότητας». Μ’ αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, την πρώτη σύσκεψη με τους προέδρους των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακρασίου. Εκεί, εκτός από τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή,  Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Σύμβουλοι αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά της περιοχής. Η αγροτική οδοποιία, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η κατάσταση των σχολικών κτιρίων, το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, ο τουρισμός, ο πολιτισμός αλλά και μια σειρά άλλων προβλημάτων. Συζητήθηκαν ακόμη και τα μεγάλα ζητήματα, όπως π.χ. η Πύλη εισόδου στο Πλωμάρι που εκτιμάται ότι θα δώσει μια ιδιαίτερη ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού του Πλωμαρίου αλλά και των γύρω χωριών. Σε όλα τα προβλήματα που τέθηκαν, απαντήσεις και διευκρινήσεις έδωσαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι. Τονίστηκε η σωρεία προβλημάτων που καλείται να διαχειρισθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή, προβλήματα που προέρχονται από τον τρόπο διάσπασης του Δήμου.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υποστελέχωσης του Δήμου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις Δημοτικές Ενότητες, εκ περιτροπής θα ενισχύουν την Κεντρική Διοίκηση του Δήμου. Επιπλέον, για τη διευκόλυνση των οφειλετών του Δήμου, θα ζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό η παράταση της προθεσμίας πληρωμής τουλάχιστον για έξι (6) μήνες.

Όμως ήδη τα προβλήματα ξεπερνιούνται και με την ψήφιση του  νέου προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Κλείνοντας την πολύωρη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, επεσήμανε την ανάγκη τέτοιων συσκέψεων προκειμένου ο διάλογος Δημοτικής Αρχής και Δημοτών να είναι συνεχής και από κοινού ν’ αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτης Ανδριώτης, ο οποίος και τοποθετήθηκε. Θα επακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες προκειμένου ο συνεχής διάλογος Δημοτικής Αρχής και δημοτών να επεκταθεί σε όλο τον Δήμο Μυτιλήνης.

 

Μοιράσου το άρθρο!