Πολιτική

19/11/2020 - 20:17

Τα πρόστιμα της 17ης Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη και ... ο προκλητικός Αστυφύλακας! Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Λέσβο στιγματίστηκε από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που λειτουργεί μόνο με καταστολή και ΜΑΤ, ενώ η  κοινωνία φωνάζει για προστασία της ζωής, γιατρούς και μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όσοι τιμήσαμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου στο μνημείο του Μιχάλη Μυρογιάννη αποδείξαμε ότι μπορεί να υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας και ταυτόχρονα απόδοση τιμής στο δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και του λαού. Ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του όμως έχοντας χάσει κάθε έλεγχο, μπροστά στην πανδημία και την οικονομική κατάρρευση πόνταρε ότι του έχει απομείνει στην ψευδαίσθηση ελέγχου μέσα από την καταστολή και τις προβοκάτσιες.

Η αστυνομία σε μια επίδειξη  αυταρχισμού, όπως και η ίδιοι οι αστυνομικοί της Λέσβου, μέσω του σωματείου τους κατάγγειλαν, προχώρησε σε αδικαιολόγητη χρήση αστυνομικής δύναμης. Εμποδίζοντας την απόδοση φόρου τιμής στην προτομή του νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη σε ελάχιστους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα επιβλήθηκαν πρόστιμα  χωρίς να τηρείται οποιοδήποτε υγειονομικό μέτρο προστασίας τόσο για τους διαδηλωτές όσο και για το ίδιο το προσωπικό της αστυνομικής δύναμης. Σύμφωνα και με την καταγγελία της ένωσης Γιατρών Λέσβου, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους του ΕΣΥ, γιατρούς στο Βοστάνειο νοσοκομείο.

 

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου να προχωρήσει άμεσα σε διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν.

Ταυτόχρονα ζητούμε να διερευνηθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ο ρόλος συγκεκριμένου ενεργού στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας συνδεόμενου ευθέως εδώ και καιρό με γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους στη Λέσβο. Ο συγκεκριμένος Αστυφύλακας και με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προέβη για μια ακόμα φορά σε ένα όργιο στοχοποίησης, ύβρεων και κατασυκοφάντησης μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος εργαζομένων και πολιτικών προσώπων της Λέσβου.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!