Πολιτική

31/07/2015 - 14:22

Τα ζητήματα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στον Υπουργό Εσωτερικών Ν.Βούτση

Η κατάρτιση του προϋπολογισμού των Περιφερειών για το 2016, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε την ενίσχυση των Περιφερειών με Κ.Α.Π. επενδύσεων για να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα καθώς και έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Επίσης, έθεσε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για τη μεταφορά των μαθητών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την εξέταση του τρόπου υλοποίησης του αιτήματος, ειδικά για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου έθεσε και το θέμα της δακοκτονίας, σημειώνοντας ότι ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού, το σχετικό ποσό πρέπει να αυξηθεί και να γίνει έγκαιρα η εκταμίευσή του. Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημασία του έργου της δακοκτονίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, δεν υπάρχει το περιθώριο να χαθεί ούτε ένας καρπός από τη φετινή ελαιοπαραγωγή.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη της ομαλής χρηματοδοτικής ροής για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως οι νεφροπαθείς.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!