Πολιτική

20/03/2020 - 17:36

Ταξιάρχης Βέρρος ο "εκτελεστής" (με την καλή έννοια)

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου και προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ζητήθηκε εδώ και λίγο καιρό εγγράφως  από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, η ανάληψη εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου της ευθύνης παρακολούθησης και εκτέλεσης των έργων των οποίων είναι ο ουσιαστικός δικαιούχος. Με τον συνολικό προϋπολογισμό αυτών να αγγίζει τα 10 εκ. ευρώ. 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκε άμεσα θετικά στην πρόταση και η συμφωνία του με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου επισφραγίστηκε σήμερα το πρωί με τη συνάντησή του με τον κ. Βέρρο. Η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία τόσο του ειδικού συνεργάτη του Δήμου Δυτικής Λέσβου Κώστα Κατσαρού όσο στελεχών των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με την πεποίθηση και των δύο πλευρών πως αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει επ΄ ωφελεία των δημοτών. Αφού εκτιμάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης, ότι με αυτή τη συμφωνημένη διαδικασία, ο χρόνος αποπεράτωσης των έργων θα μειωθεί σημαντικά.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η συμφωνία Δήμου Δυτικής Λέσβου και Περιφέρειας;

Ως γνωστόν, βάσει νόμου, μετά τη διάσπαση του τέως Δήμου Λέσβου, ο Δήμος Μυτιλήνης ως «μητρικός» ήταν επιφορτισμένος υποχρεωτικά μέσω των υπηρεσιών του να ολοκληρώσει όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από προγράμματα έργα ακόμα και εκείνα που ουσιαστικός δικαιούχος των, ήταν ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Προκειμένου όμως να εκτονωθεί ο φόρτος εργασίας των υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες καθυστερήσεις που θα βάλουν σε περιπέτειες τη λειτουργία των έργων, η δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου ανέλαβε πρόθυμα όλη την ευθύνη. 

Μερικά από τα έργα που αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησής του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι τα εξής:

Η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και κατασκευή στίβου σταδίου Πολιχνίτου (2 εκ. ευρώ), το Πολιτιστικό Κέντρο Μανταμάδου (250.000 ευρώ), ο δρόμος Σκουτάρου - Τσιχράντας (700.000 ευρώ), η ασφαλτόστρωση οδού από Γέφυρα Κρεμαστής ως επαρχιακή οδό Καλλονής (600.000 ευρώ). 

Μοιράσου το άρθρο!