Πολιτική

05/07/2020 - 17:26

To τελευταίο αντίο στον Στρατή Αρώνη - Ο ύστατος χαιρετισμός του Περιφερειάρχη

Γράφει η Δήμητρα Χρυσοπούλου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ερμολάου, στον Παλαιόκηπο Γέρας, εψάλλει το απόγευμα του Σαββάτου η Εξόδιος ακολουθία για τον εκλιπόντα , Στρατή Αρώνη , τον πατέρα, τον οικογενειάρχη, τον άνθρωπο, τον επιστήμονα , τον αγωνιστή, τον υψηλόβαθμο αυτοδιοικητικό υπάλληλο , που δεν έμελε να ολοκληρώσει τη θητεία του στη θέση που του εμπιστεύτηκαν, οι στενοί συνεργάτες και συναγωνιστές του με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ.Κων/τίνο Μουτζούρη μετά τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα που έδωσαν.

Εκτός από τα μέλη της οικογένειά του και συγγενείς, στην τελετή παραβρέθηκαν σύσσωμες οι αρχές του τόπου, αυτοδιοικητικοί υπάλληλοι και συνεργάτες του, φίλοι και απλός κόσμος με τον οποίο διατηρούσε απλές και ανθρώπινες σχέσεις.

Στον ύστατο χαιρετισμό που εκφώνησε , με φωνή που έσπαζε κατά διαστήματα η συγκίνηση , ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρης , είπε μεταξύ άλλων:

«Από τότε που γνωριστήκαμε μου συμπαραστάθηκες καλύτερα από αδελφός πολυαγαπημένε Στρατή με γνώση. Η κορύφωση της σχέσεως μας έγινε πριν δυο χρόνια όταν αναλάβαμε μία νέα κοινή προσπάθεια να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, για μία σημαντική θέση στο Β. Αιγαίο. Σ αυτή τη προσπάθεια Στρατή αγαπημένε μου ήσουν η ψυχή. Ήσουν το κέντρο και η Περιφέρεια , το βάθος και το ύψος. Δεν θα ξεχάσω όσο ζω τη χαρά και την αγαλλίαση όταν η προσπάθεια μας ευοδώθηκε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την έκφρασή σου. Την έχω σε φωτογραφία και την βλέπω»

Ο Περιφερειάρχης και στενός του φίλος και συνεργάτης, αναφέρθηκε και στην επιστημονική του κατάρτιση, τονίζοντας ότι η πορεία του στη ζωή ήταν συνεχώς , κατακτήσεις γνώσεων, Όταν σπούδασε Κτηνίατρος , όταν έκανε μεταπτυχιακό, τα συνέδρια που παρακολουθούσε συνεχώς.

«Η καριέρα σου στο δημόσιο, ήταν επιτυχέστατη και ανέβηκες σε όλες τις βαθμίδες, αγαπημένε Στρατή» και με «μεγάλη μου χαρά δέχθηκες τη θέση στην ύψιστη βαθμίδα του Γενικού Εκτελεστικού Γραμματέα» τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στους αγώνες του ως συνδικαλιστής και στην υπηρέτηση των πολιτικών του πιστεύω και ιδεωδών, ενώ εξήρε την αναγνώριση που είχε ως άνθρωπος. « Το σημαντικότερο σε σένα ήταν η αναγνώριση και αγάπη που δεχόσουν από τους απλούς πολίτες της Λέσβου. Το γραφείο σου στη Περιφέρεια ήταν σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Λέσβου. Καθημερινά περνούσαν 10δες πολίτες για να σου εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Ενώ τα μηνύματα και οι αναρτήσεις στα Κοινωνικά μέσα πρέπει να σε κάνουν και να κάνουν και την οικογένειά σου υπερήφανη… πολυαγαπημένε Στρατή».

Τον εκλιπόντα εκ μέρους όλων , συγγενών, των συναδέλφων του συνεργατών και εργαζομένων της Περιφέρειας , επικήδειο χαιρετισμό εκφώνησε ο κ. Παναγιώτης Παρασκευάς, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το φίλο και συνεργάτη, που ο αδόκητος θάνατός του , βύθισε όλους στο πένθος.

Ο «καφές» μετά την ολοκλήρωση της τελετής, προσφέρθηκε σε όλα τα καφενεία του χωριού.

 

Μοιράσου το άρθρο!