Πολιτική

08/11/2010 - 08:17

Τελικά αποτελέσματα Δήμου Λέσβου(πίνακες)- Βουνάτσος,Χατζηκομνηνός στο Β' Γύρο

Σε μια βραδιά θρίλερ  που κράτησε  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  ήταν η χθεσινή εκλογική νύχτα.Παντελής Πατέρελλης και Δήμητρης Βουνάτσος έδωσαν μάχη ψήφο με ψήφο. Οι εναλλαγές ήταν συνεχόμενες. Τελικά στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του Δημάρχου, πέρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δημήτρης Βουνάτσος περνώντας κατά μόλις 61 ψήφους τον υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ Παντελή Πατερέλλη.  Ο κ. Βουνάτσος συγκέντρωσε 12.374 ψήφους και ποσοστό 26.3% έναντι 12.313 ψήφων και ποσοστό 26,17% του κ. Πατερέλλη. Πρώτος αναδείχθηκε ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Άρης Χατζηκομνηνός, με 13.939 ψήφους και ποσοστό 29,63%. Ο Άρης Χατζηκομνηνός έδειξε να επικρατεί από την αρχή αν και είχε οριακές απώλειες όσο προχωρούσε η νύχτα.Πολύ καλά τα αποτελέσματα για το Β.Παλαίολογου-ακολούθησε την ανοδική τάση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλη την Ελλάδα. . Μεγάλος χαμένος ο Γιώργος Πάλλης δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν(κάποιοι μιλούσαν  ακόμη και για την είσοδο στο Β ΄γυρο.) Ενδεχομένως του στοίχισαν οι υψηλοί τόνοι των τελευταίων ημερών

Μεγάλος νικητής ήταν και η αποχή που ξεπέρασε το 50%. (Πάντως το ποσοστό της αποχής θεωρείται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού οι εκλογικοί κατάλογοι   δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και χρόνια περιέχοντας κυριολεκτικά χιλιάδες υπεραιωνόβιους!)

(Να σημειώσουμε και την μεγάλη επιτυχία του LesvosNews : στις 18:30 σας δώσαμε την πρόβλεψη για αποχή πάνω από 50% και στις 19:45 σας δώσαμε την πρόβλεψη ότι είναι εκτός Β Γύρου ο Π. Πατερέλλης)

Το τελικό αποτέλεσμα :

Οι ψήφοι του Άρη Χατζηκομνηνού σε κάθε Δήμο :

Οι ψήφοι του Δημήτρη Βουνάτσου σε κάθε Δήμο :

Οι ψήφοι του Παντελή Πατερέλλη σε κάθε Δήμο :

Οι ψήφοι του Β. Παλαιολόγου σε κάθε Δήμο:

Οι ψήφοι του Γ.Πάλλη  σε κάθε Δήμο:

Μοιράσου το άρθρο!