Πολιτική

07/03/2016 - 16:35

Τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο τομέα Υγείας στη Λέσβο.- Ερώτηση Βουλευτή ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου

Ε

πίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, σχετικά με τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και γενικότερα στο δημόσιο τομέα Υγείας στη Λέσβο. Αναλυτικά, το κείμενο:

 
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Προς τον υπουργό Υγείας
 
Θέμα: Τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και γενικότερα στο δημόσιο τομέα Υγείας στη Λέσβο.
 
Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο τομέα Υγείας και στη Λέσβο (Νοσοκομεία, Ιατρεία του ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Αγροτικά Ιατρεία), ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
 
Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό, σε υποδομές, ακόμα και σε στοιχειώδη αναλώσιμα, σε τέτοιο βαθμό που, αρκετές φορές, έχουν πληρωθεί με ζωές ή με ανίατες αναπηρίες. Αυτή η κατάσταση, που είναι γνωστή στην κυβέρνηση, παίρνει δραματικές διαστάσεις και λόγω των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που φτάνουν καθημερινά στη Λέσβο, σε άθλια κατάσταση.
 
Και το όποιο έργο προσφέρεται, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, από το δημόσιο τομέα Υγείας -και αυτό είναι τεράστιο- οφείλεται στην αυταπάρνηση των εργαζομένων σε αυτόν.
 
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι πριν λίγες μέρες στη Μυτιλήνη θρήνησαν το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου, λόγω έλλειψης του αιμοδυναμικού εξοπλισμού (για να αντιμετωπισθεί το έμφραγμα που είχε υποστεί) και της απώλειας κρίσιμου χρόνου για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών. Είναι πράγματι αδιανόητο, εγκληματικό θα λέγαμε να λείπει στα νησιά -και μάλιστα του μεγέθους της Λέσβου- ακόμα και ο αναγκαίος εξοπλισμός για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο υπουργός ποια μέτρα θα πάρει για την προμήθεια του αιμοδυναμικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο της Λέσβου και των άλλων νησιών του Β. Αιγαίου, καθώς και την αντιμετώπιση των άλλων σημαντικών ελλείψεων».

Μοιράσου το άρθρο!