Πολιτική

15/06/2019 - 16:54

"Θα κάτσω σπίτι, θ' αράξω σπίτι"

Με τη δική του χαρακτηριστική γραφή ο Μιχάλης Μπάκας ανακοίνωσε τη διαφωνία του με τους Οικολόγους Πράσινους και τους λόγους που τον αναγκάζουν να κάτσει σπίτι του... Ο λόγος στο Μιχάλη Μπάκα:

Καθώς διάφοροι φίλοι που δεν γνωρίζουν τα εσωκομματικά των Οικολόγων Πράσινων με ρωτάνε σχετικά, πρέπει να ενημερώσω ότι στο συνέδριο μας το περασμένο Σαββατοκύριακο εισηγήθηκα την συμμετοχή μας στις εκλογές σε ένα ενωτικό αυτόνομο οικολογικό ψηφοδέλτιο για την προώθηση των Πράσινων θέσεων στην Ελλάδα. 
Αντίθετα προς την επιλογή μου η πλειοψηφία του Συνεδρίου αποφάσισε την συμπόρευση μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές και αυτό είναι σεβαστό.

Σύντροφοι μου πρότειναν μάλιστα να συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας τους ΟΠ, και τους ευχαριστώ για αυτό, αλλά προφανώς προσωπικά η ηθική μου δεν θα μου επέτρεπε να κάνω κάτι τέτοιο και να στηρίξω αυτή την επιλογή. Η στάση δε της κυβέρνησης σε 2 καίρια για μένα ζητήματα, αυτό των εξορύξεων υδρογονανθράκων αλλά και τα καταγγελλόμενα pushbacks προσφύγων στον Εβρο, με αναγκάζουν να αποστασιοποιηθώ από τους Οικολόγους Πράσινους και την συμπόρευση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, παραιτούμενος από κάθε θέση που έχω, μη μπορώντας να υποστηρίξω αυτή την πολιτική. 


Έχω πολλούς φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε άριστες σχέσεις, συμμετέχουμε με μεγάλη επιτυχία στο περιφερειακό σχήμα, έχουμε δώσει πολλούς κοινούς αγώνες και θα δώσουμε και άλλους μαζί, και ελπίζω να καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά θέματα αρχών και την πορεία της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα.

Επιθυμώντας την ενότητα του οικολογικού χώρου, κρατώ χαμηλούς τόνους και προτείνω το ίδιο σε όλους/ες, ελπίζοντας στο άμεσο μέλλον να μπορέσουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς την ενωτική πορεία ώστε να φέρουμε το πράσινο κύμα στην Ελλάδα. Το πρόταγμα της σωτηρίας του Πλανήτη και του μέλλοντος των παιδιών μας είναι για μένα πάνω απ’όλα. Στην πολιτική βρέθηκα ως ενεργός πολίτης και δεν αποτελούν για μένα αυτοσκοπό θέσεις και αξιώματα. 


Για την ώρα ας κάτσω λοιπόν και λίγο σπίτι μου, να χαρώ την οικογένεια μου και το νησί μας, μένοντας φυσικά πάντα ενεργός πολίτης. Νομίζω ότι θα αντέξει η χώρα την απουσία μου από την κεντρική πολιτική σκηνή  :)

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους/ες

Μοιράσου το άρθρο!