Πολιτική

03/11/2020 - 11:35

Θα πέσουν να μας πλακώσουν.... Παρέμβαση από την "Πυξίδα" για τα ετοιμόρροπα κτίσματα

Με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου δύο νέων παιδιών από την πτώση παλαιού - ετοιμόρροπου κτίσματος από τον σεισμό της Σάμου θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε:

  1. Πόσα κτίρια εντός του δήμου Μυτιλήνης έχουν κριθεί από την Πολεοδομία ως επικινδύνως ετοιμόρροπα και δεν έχουν κατεδαφιστεί.
  2. Πόσα κτίρια έχουν εντοπιστεί από τα δημοτικά/κοινοτικά συμβούλια ή και από μεμονωμένους πολίτες ως επικίνδυνα και βρίσκονται υπό εξέταση στην αρμόδια επιτροπή της Πολεοδομίας Μυτιλήνης.

 

Αρχή φόρμας

3.Ειδικότερα θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε τι προτίθεστε να κάνετε για τα συγκεκριμένα κτίρια στο Πλωμάρι.

 

 Επικίνδυνο σεισμόπληκτο σπίτι το οποίο βρίσκεται κοντά στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά όπου καθημερινά περνάνε   μαθητές, πολίτες και οχήματα.

Τέλος φόρμας

 

Βιομηχανικό κτίριο “Του Σίμου η    μηχανή” το οποίο βρίσκεται κοντά στο πολιτιστικό κέντρο Πλωμαρίου, από εκεί καθημερινά περνάνε μικροί μαθητές από το Α' Δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο, καθώς και πολίτες και οχήματα.

Παλιό βιομηχανικό κτίριο στον κεντρικό παραλιακό δρόμο στη περιοχή eso  papas. Καθημερινά περνάει πολύς κόσμος και οχήματα. Το κτίριο έχει υποστεί ζημιές στη στέγη.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι απόλυτα δικαιολογημένη και  ελπίζουμε πως θα έχουμε από την Δημοτική Αρχή άμεση ενεργοποίηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ

 

Μοιράσου το άρθρο!