Πολιτική

21/07/2023 - 12:36

Θα τον "σώσει" το χρίσμα.... ( ; )

Είτε με ανακοίνωση είτε με δήλωση του Πρωθυπουργού, ο Στρατής Κυτέλης θα πάρει το χρίσμα ως ο εκλεκτός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Μυτιλήνης. Αυτό ελπίζει ο νυν Δήμαρχος Μυτιλήνης  και αυτό λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

Το χρίσμα θα είναι μια ανακούφιση για τον Στρατή Κύτελη μετά από την  χθεσινοβραδινή «μαχαιριά» που δέχτηκε από τον Πανάγο Κουφέλο.  Τρεις εν ενεργεία Αντιδήμαρχοι (Αλεξανδρή, Κατσαβέλλης, Τσακύρης)  που είχε και έχει επιλέξει ο Στρατής Κύτελης είναι υποψήφιοι με τον  Πανάγο Κουφέλο  αποδεικνύοντας ότι στην πολιτική όλα γίνονται.  Για το κομματικά δεδομένα της Νέας Δημοκρατίας ο Στρατής Κύτελης θα εμφανιστεί ως το εκλεκτό και υπάκουο παιδί της παράταξης ενώ ο Πανάγος Κουφέλος ως ο αντάρτης της παράταξης.

Δυστυχώς για τον νυν Δήμαρχο Μυτιλήνης η ιστορία των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών έχει αποδείξει ότι το χρίσμα δεν σε σώζει! Και σίγουρα δεν σε σώζει αν μάλιστα υπάρχει αντίπαλος από τον ίδιο χώρο.  Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας με την ανακοίνωση  της υποψηφιότητας του Πανάγου Κουφέλου  βρήκαν απάντηση στο ερώτημά τους «τι να κάνω για να μην βγει ξανά ο Κύτελης χωρίς να ενισχύσω άλλο κομματικό χώρο;» Για τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας  (που αρκετοί μπορούν να συμφωνούν με την Βάστρια) δεν είναι  μόνο το μεταναστευτικό και η διαχείρισή του θα βαρύνει στην επιλογή τους.  Είναι και η εικόνα της πόλης και τα έργα που βρέθηκαν σε τέλμα διαρκείας.  Η λέξη «ανεπαρκής» που ειπώθηκε από κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο όσα αναφέρουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι αλλαγές στην επικοινωνιακή τακτική του νυν Δημάρχου Στρατή Κύτελη έχουν προκαλέσει εύλογες απορίες  στους ψηφοφόρους και ίσως είναι η απόδειξη για την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης.

Όσο για την διεύρυνση προς το κεντρώο χώρο που επιχειρεί ο Δήμαρχος με "απομεινάρια" και "απολιθώματα" του ΠΑΣΟΚ μάλλον θα είναι επιλογή που θα του γυρίσει μπούμερανγκ αναγκάζοντας αρκετούς ψηφοφόρους του να κοιτάξουν προς την πλευρά Κουφέλου. 

Από την άλλη ο Πανάγος Κουφέλος έχοντας μια καλή θητεία ως Αντιπεριφερειάρχης  και υψηλή πλέον αναγνωρισιμότητα  αισιοδοξεί ότι θα πάρει με το μέρος του το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.  Τον βοηθάει ασφαλώς και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα δεδομένα έως τώρα, δεν θα εφαρμόσει κομματική πειθαρχεία στους Δήμους.

Το σενάριο ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταλήξει τελικά να έχει έναν υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Μυτιλήνης ολοένα και συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες καθώς και οι δύο πλευρές δηλώνουν παντού ότι θα φθάσουν μέχρι την κάλπη.

Μοιράσου το άρθρο!