Πολιτική

14/09/2015 - 07:10

Θέσεις του Κόμματος "Δημιουργία, Ξανά!' για το μεταναστευτικό στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με το συνδυασμό "Δημιουργία, Ξανά!"  κ. Ασημέλλης Γιώργος μας ενημερώνει για τις θέσεις του κόμματος για το μεταναστευτικό:

 

Η αλήθεια είναι ότι το φετινό φαινόμενο του κατακλυσμού του νησιού μας ανέβασε το stress στην κοινωνία μας και ανέδειξε πολλά. Ανέδειξε από τη μια το καλό, από τις δραστήριες ΜΚΟ μέχρι και τους απλούς συνανθρώπους μας. (Ποιος, άλλωστε, θα ξεχάσει τον Παπά-Στρατή;)  Ανέδειξε το φιλότιμο κάποιων ενδιάμεσων λειτουργών στην αλυσίδα της δημόσιας διοίκησης και των τοπικών αρχών. Ανέδειξε το κακό (ξενοφοβία, ρατσιστικές επιθέσεις, εκμετάλλευση). Και την υποκρισία πολλών (να τους βρίζουμε από τη μία και να τους πουλάμε μέχρι και φουσκωτές βάρκες από την άλλη).

Ανέδειξε την αδυναμία -συνολικά- του πολιτικού συστήματος να προτείνει ουσιαστικές λύσεις. Καμία αξιόπιστη, ολοκληρωμένη και εφικτή στρατηγική για την αντιμετώπιση του εκρηκτικού αυτού προβλήματος, που μπορεί και να διογκωθεί στο μέλλον δεν έχει ούτε καν διατυπωθεί. Η διαχείριση γίνεται αντιδραστικά, καθυστερημένα, συναισθηματικά και χωρίς σχέδιο.

Πάνω απ' όλα όμως ανέδειξε την ανεπάρκεια της 'πρώτη-φορά' κυβέρνησης. Και σε αυτόν τον τομέα.

Η κυβέρνηση, και η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Χριστοδουλοπούλου ακολούθησαν συνολικά καταστροφική πολιτική.  Για μια ακόμα φορά, αποδείχτηκε ότι μια τόσο πολύπλοκη και επικίνδυνη κατάσταση δεν γίνεται να ερμηνευτεί και να διαχειριστεί από ερασιτέχνες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι μόνο φάνηκε πλήρως ανεπαρκής, αλλά έλαμψε δια της απουσίας της!

Η άνευ όρων ανεκτική πολιτική της αποθράσυνε όλο το κύκλωμα της παράνομης διακίνησης δήθεν ‘μεταναστών’ από την Τουρκία. Ο γενικευμένος χαρακτηρισμός ως ‘προσφύγων’, όλων των παράνομα εισερχομένων στη χώρα μεταναστών, ακυρώνει το νομικό πλαίσιο καθώς και κάθε προσπάθειας συνετής και ορθολογικής κατανομής και διαχείρισης.

Τι προτείνουμε;

Η διαχείριση του πολύπλοκου αυτού προβλήματος από την πλευρά της Ελλάδας, απαιτεί ρεαλισμό, ορθολογισμό, δικαιοσύνη, απεγκλωβισμό από απλοϊκές συναισθηματικές προσεγγίσεις και οπωσδήποτε ολοκληρωμένη στρατηγική με αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων πόρων.

Μία ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή στρατηγική είναι το ζητούμενο. Δεν είναι, όμως, δεδομένο ότι η Ευρωπαϊκή συνδρομή θα είναι δίκαιη και χωρίς υστεροβουλία για τη χώρα μας. Εμείς είμαστε αυτοί που υφίστανται τις μεγαλύτερες δυσμενείς επιπτώσεις από την πολυπληθή αυτή μετανάστευση. Η κυβέρνηση οφείλει μέσα στα πλαίσια πάντα των ανθρωπιστικών αξιών μας, να προστατεύσει τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον τόπο μας από τις δυσμενείς αυτές επιπτώσεις.

Η ‘δημιουργία, ξανά!’ είναι ίσως η μόνη πολιτική παράταξη που έχει τονίσει τη σημασία της αντιμετώπισης του προβλήματος στην πηγή του – τις εχθροπραξίες του ISIS -.

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα, και όχι την πηγή τους.

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με όρους ‘διαχείρισης κρίσης’. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αποσπασματικά.

Κανένα πρόβλημα δεν γίνεται αν επικεντρωθούμε μόνο στη διαχείριση των κατατρεγμένων!

Σταθερότητα και ασφάλεια δεν θα υπάρξει χωρίς εκρίζωση του ISIS με τα παρακλάδια του.

Μοιράσου το άρθρο!