Πολιτική

02/01/2014 - 18:31

Θετικός απολογισμός και κοπή πίτας στην Περιφέρεια

Πραγματοποιώντας έναν περιεκτικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και είχε θετικό πρόσημο στην παραγωγή έργου, στην αποτελεσματικότητα λειτουργίας των υπηρεσιών της. στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων και στον προγραμματισμό για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, έκοψε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία των τοπικών αρχών της Λέσβου, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους πολίτες, ευχόμενος ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά.

Αναλύοντας τους υψηλούς δείκτες απορροφητικότητας και τον στόχο που υπερκαλύφθηκε, την επιτυχία της ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνης του λιμανιού Σιγρίου για τη Λέσβο, αλλά και της υλοποίησης έργων όπως του Τεχνικού Λυκείου της Καλλονής που θα παραδοθεί σύντομα προς χρήση καθώς και έργων οδοποιίας, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε μία σειρά από υποθέσεις που η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε -χάρη και στην υψηλή ετοιμότητα των υπαλλήλων της- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την κοινωνική μέριμνα, την αγροτική παραγωγή και τη γεωργία, την πολιτική προστασία, αλλά και την ουσιαστική προβολή των επιχειρήσεων, των τοπικών προϊόντων, του πολιτισμού και των τουριστικών δυνατοτήτων των νησιών μας, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Περιφερειάρχης σχολίασε και την εποικοδομητική συζήτηση στις συνεδριάσεις και την υποστήριξη του περιφερειακού συμβουλίου στα προβλήματα των πολιτών και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας, με παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση και πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της νησιωτικότητας που μόνο δεδομένη δεν θεωρείται δυστυχώς –όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Αφού στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων όλο το προηγούμενο διάστημα και έχει διαμορφώσει τη βάση για να αποδώσει ακόμα καλύτερα ενόψει της πρόκλησης του νέου ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην υπόθεση του Δημοτικού Σταδίου της Μυτιλήνης, το οποίο όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να ήταν έτοιμο προς χρήση, αν δεν υπήρχε η αδικαιολόγητη παρεμπόδιση ορισμένων «γνωστών-αγνώστων» όπως τους χαρακτήρισε, τους οποίους η κοινωνία τους έχει αξιολογήσει αναλόγως.

Στην κοπή της πίτας, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χροσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Στρατηγός Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ κ. Δημήτριος Μήττας, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρος Δημηρούδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντώνης Γιαννάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου κ. Δημήτρης Κουρσουμπάς, ο Λιμενάρχης Μυτιλήνης κ. Εμμανουήλ Μαργώμενος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης κ. Ελευθέριος Ελευθεριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου κ.κ. Νίκος Κατράνης και Ηλίας Κουνιαρέλλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου κ. Παναγιώτης Ζαφειρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης καθώς και εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών, του Στρατού, του Ναυτικού Κλιμακίου, φορέων, του εμπορικού κόσμου, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι της Περιφέρειας και πολίτες.

Τέλος την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, Παναγιώτη Ζαφειρίου, παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης και στην κοπή της βασιλόπιτας στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Μοιράσου το άρθρο!