Πολιτική

31/03/2016 - 13:52

Τη σημασία του έργου των εθελοντών πυροσβεστών εξήρε η Περιφερειάρχης

Το χώρο του Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου, επισκέφθηκε χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκος Θεοδωρίδης, συνοδευόμενοι από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς κα. Αγγελική Σαραντινού.  

Η Περιφερειάρχης, παρουσία του νέου Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου κ. Μάριου Αποστολίδη, ξεναγήθηκε στα γραφεία του Σωματείου, και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελούν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές πυροσβέστες.

Η κα. Καλογήρου εξήρε το έργο των εθελοντών, σημειώνοντας ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα η Λέσβος, από το προσφυγικό- μεταναστευτικό, η εθελοντική προσφορά είναι η πολλαπλασιαστική δύναμη που δίνει τη δυνατότητα να ξεπεραστούν προβλήματα που κατ’ αρχήν φαίνονται ανυπέρβλητα. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει με όλα τα μέσα το έργο τους, όπως άλλωστε σταθερά πράττει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Λέσβου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Περιφέρειας και θα αναλάβει τον εθελοντικό καθαρισμό  πέντε διαφορετικών περιοχών της Λέσβου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιβαλλοντικής δράσης «let's do it Greece», την οποία συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Κυριακή 17 Απριλίου.

Μοιράσου το άρθρο!