Πολιτική

30/03/2020 - 19:50

Τι συμβαίνει στο Στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη ;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Έλλειψη μέτρων προστασίας στο Στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

 

Φαντάροι από το στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη, με επιστολή τους διαμαρτύρονται για τις συνθήκες συγχρωτισμού που επικρατούν στους θαλάμους του στρατοπέδου.

Επισημαίνουν ότι καλούνται να μένουν πολλά άτομα σε δύο θαλάμους με μία τουαλέτα. Ακόμη τονίζουν ότι ο ένας θάλαμος μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως αποθήκη. Ωστόσο χρησιμοποιήθηκε σαν θάλαμος χωρίς να έχουν γίνει η απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση.

Επίσης αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γάντια, σαπούνι και αντισηπτικά.

Οι φαντάροι που επιστρέφουν από άδεια, μένουν μαζί με τους υπόλοιπους, χωρίς να παίρνονται μέτρα καραντίνας, με κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, από κάποιον που μπορεί να είναι φορέας ή να νοσεί.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η μεταφορά κάποιων φαντάρων σε άλλο στρατόπεδο δεν έλυσε το πρόβλημα, μιας και τις υπόλοιπες μέρες αναμένονται και άλλοι φαντάροι να επιστρέψουν από άδεια.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αποφυγή συγχρωτισμού στο στρατόπεδο Μαυρουδή, τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς και την απολύμανση της μονάδας; 

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Παφίλης Θανάσης

Μοιράσου το άρθρο!