Πολιτική

06/12/2014 - 00:39

Τον Κωνσταντόπουλο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σηφουνάκης

Τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού, πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
 
Τεκμηριώνοντας την επιλογή του, τόνισε πως ο κ. Κωνσταντόπουλος είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής. Ωστόσο όπως είπε «τον πρώτο λόγο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
 
«Αυτά έχουν την ευθύνη να προτείνουν ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους πέρα από τα στενά κομματικά όρια» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ προσέθεσε:
 
«Κατατέθηκαν ονόματα από τον χώρο του πνεύματος, της επιστήμης, της δημιουργίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αμιγώς πολιτικά πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της αντιπολίτευσης, έστω και αν δεν συναινεί η ίδια. Και υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Προτάθηκε πριν 10 χρόνια. Είναι πρόσωπο με ιστορία και αγώνες, μέρος μιας αδικημένης γενιάς. Πρέπει να προστατέψουμε τη θεσμική αξιοπρέπεια και τη θεσμική αυτοδυναμία του ανώτερου πολιτειακού αξιώματος. Πρέπει να μείνει εκτός κομματικών παιγνίων πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Μοιράσου το άρθρο!