Πολιτική

21/11/2010 - 14:17

Τώρα σωθήκαμε! Η Ντόρα ίδρυσε τη "Δημοκρατική Συμμαχία"

Αν ο ελληνικός λαός δεν τραβούσε όλα αυτά τα ζόρια σήμερα θα γελούσε...Η Ντόρα  Μπακογιάννη ήρθε να μας σώσει!!! Τόσα χρόνια που η ίδια ήταν μέρος του προβλήματος ξεχάστηκαν με την αυτοκριτική των 2 λεπτών...

Σύμβολο του νέου κόμματος η ελιά...άντε Παύλο τρέξε να παραχωρήσεις καμία  ρίζα ελιάς απ' αυτές που απέκτησες με τον ιδρώτα σου !!!

Την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής η Ντόρα Μπακογιάννη με ομιλία της στο θέατρο Badminton στο Γουδή.

«Διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλά από τα μέτρα του Μνημονίου. Αλλά εκείνο το Μάϊο το δίλημμα ήταν αδυσώπητο». Όταν το ζήτημα είναι η επιβίωση της πατρίδας τότε αποτελεί χείριστο λαϊκισμό να αρνείσαι να υπογράψεις για να μην αναλάβεις το μερίδιο της ευθύνης σου, είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, δίδοντας πολιτικές εξηγήσεις για την ψήφο που την έθεσε εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Η αρχηγός της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» απευθύνθηκε προς το κομματικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε σύντομα στη διαδρομή της εντός αυτής: «Την κρατώ αυτή τη διαδρομή. Θα έχει πάντα ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Όλα τα υπόλοιπα θα τα απαντήσει η πολιτική».

Η ιδρυτική ομιλία - διακήρυξη της Ντόρας Μποακογιάννη είχε έντονα φιλελεύθερες και αντικρατικιστικές χροιές. Μίλησε για Δημόσιο που πρέπει να λειτουργεί με τα 2/3 των υπαλλήλων του και επέκρινε την αδιαφορία για τις 130.000 απολύσεις του ιδιωτικού τομέα , την ίδια στιγμή που όλοι συζητούν για τα επιδόματα του Δημοσίου.

Επετέθη μάλιστα κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών: «Να θυμίσουμε στους συνδικαλιστές ότι έχουν υποχρέσωση να δουλέουν» είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου της, ενώ προανήγειλε ότι το κόμμα της θα ζητήσει συνταγματική αναθεώρηση και τοποθέτησε για τον Μάρτιο το Ιδρυτικό Συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Παρόντες στην εκδήλωση είναι μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κιλτίδης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Γ. Καλός

Το μεσημέρι της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σύασταση του κόμματό της και να συζητήσει μαζί του τρέχοντα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα.

ΕΘΝΟΣ  

Μοιράσου το άρθρο!