Πολιτική

13/03/2015 - 19:26

Τόση υποκρισία Χριστιάνα μου δεν αντέχει το Βορείο Αίγαιο

ign="center">Χριστιάνα Καλογήρου: «Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για εμάς είναι μέσο επιβίωσης, όχι ψυχαγωγίας».

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, εξέφρασαν σήμερα στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Δημήτρης Κουτσουρίδης και εκπρόσωποι φορέων των δύο νησιών, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Επίσης διετύπωσαν τις σοβαρές επιφυλάξεις τους για την επαναδρομολόγηση του πλοίου Ταξιάρχης, την οποία τους ανακοίνωσε ο Υπουργός, για τη γραμμή Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα.

Ζήτησαν την απαρέγκλιτη τήρηση των όρων της σύμβασης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με το Λαύριο, όπως άλλωστε αυτό έχει εκφραστεί με ψήφισμα φορέων των δύο νησιών και αποδοχή του με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου βρίσκονται εδώ και 21 ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αττική. Είναι ξεκάθαρο ότι η απομόνωση που υφίστανται οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για εμάς είναι μέσο επιβίωσης, όχι ψυχαγωγίας».


Τα παραπάνω αποτελούν Δελτίο Τύπου της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο σκεπτόμενος αναγνώστης ίσως αναρωτηθεί τους προηγούμενους μήνες που κατοικούσε η αγαπητή Χριστιάνα Καλογήρου;  Αλήθεια τι άποψη έχει η κα Καλογήρου για τον πρώη Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη;  Σε σχόλιο του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου αναφέρει: "Αφού έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους με νόμους , αβλεψίες, αδιαφορία, καθυστερήσεις στην λήψη αποφάσεων, να παραδώσουν την ακτοπλοΐα στο ιδιωτικό τομέα σε ένα καθεστώς ανταγωνισμού που μόνο υγιής δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί , οι ίδιοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της συγκοινωνιακής απομόνωσης των νησιών ζητάνε εδώ και τώρα λύσεις!"


Καλό θα είναι η κα Καλογήρου να μην ξεχνά.... Καλά κάνει και παλεύει , καλά κάνει και διεκδικεί αλλά θα ξέρει ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και από αυτό το βήμα θα είμαστε οι πρώτοι που θα κατηγορήσουμε το σημερινό  Υπουργό Ναυτιλίας αλλά ας του δώσουμε λίγο χρόνο... το στραβό γιαλό δεν τον φτιάχνεις με "στραβά καράβια" ...

Και ναι τα καράβια δεν είναι για εμάς μέσο επιβιώσης... όπως μέσο επιβίσης είναι και τα αεροδρόμια  και η εργασία και η υγεία.... που ξέρεις αγαπήτη Χριστιάνα τι έχει συμβεί...

 

 

up date οι επιφυλάξεις της κας  Καλογήρου πήγαν περίπατο και το πλοίο  Ταξιάρχης αναχώρησε....

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σήμερα Παρασκευή 13/03/2015, κατεβλήθη στην εταιρεία μας, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μέρος των οφειλομένων μισθωμάτων από εκτελεσθέντα δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας προηγουμένων μηνών.
Σε τριμερή συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας μας, το πλήρωμα του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και εκπρόσωποι της ΠΝΟ αποφασίστηκε, μετά την καταβολή μέρος των οφειλομένων χρημάτων προς τους ναυτικούς, η άρση της επίσχεσης εργασίας στο ανωτέρω πλοίο.
Ως εκ τούτου το Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ άμεσα επανέρχεται στα δρομολόγια του σήμερα Παρασκευή 13/03/2015 με αναχώρηση από Λαύριο στις 23:00' αντί 18:00', για Άγιο Ευστράτιο (Σάββατο αφ. 07:30' αν. 08:00'), Λήμνο (αφ. 09:30' αν. 11:00'), Καβάλα (άφιξη 16:00').
Τα πλάνα κρατήσεων και εκδόσεως εισιτηρίων είναι διαθέσιμα, τόσο για τις ημέρες του Πάσχα, όσο και για τη θερινή περίοδο.
 

Μοιράσου το άρθρο!