Πολιτική

15/01/2020 - 07:12

Το "αν" του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ο Ιούνιος στη Λέσβο

"Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "10", ενώ εξέφρασε την άποψή του, ότιαυτή "είναι η χαρακτηριστικότερη περίοδος μετά την κρίση και γενικότερα στην μεταπολίτευση όπου υπάρχει ένα αίσθημα υψηλής αισιοδοξίας, γιατί οι πολίτες έχουν τη διάθεση να μπουν σε μια νέα περίοδο κανονικότητας".

Ο κ.Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα της ατιμωρησίας. 

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό - προσφυγικό επισήμανε ότι "η κάθε ημέρα η κυβέρνηση γίνεται καλύτερη και αποτελεσματικότερη, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως "αν είναι διαχειρίσιμες οι ροές, τα πράγματα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα είναι καλύτερα". Για το ίδιο θέμα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στο report που έστειλε το 2019 προέβλεπε ροές 35.000 χιλιάδων και τελικά ήταν διπλάσιες".

Αυτό το "αν" του Υπουργού  Προστασίας του Πολίτη ίσως κρύβει όλα όσα έρχονται. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι οι μεταναστευτικές ροές του 2020 θα είναι μεγαλύτερες από αυτές του 2019. Αυτό δείχνει η τάση που υπάρχουν, αυτό δείχνουν οι αναλύσεις, αυτό δηλώνουν όσοι ασχολούνται με το θέμα. Η Ελλάδα περιμένει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες από την Τουρκία μέσα στο 2020. «Η κρίση είναι εδώ και είναι σοβαρή», είχε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης. Μόνον το τελευταίο εξάμηνο έφθασαν 45.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα με τον κ. Λογοθέτη να κάνει λόγο για μια κατάσταση «σαφώς κρισιμότερη» για τη χώρα μας απ’ ό,τι το 2015, καθώς οι μετανάστες είχαν προχωρήσει τότε σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ τώρα μένουν στα νησιά.

Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό το "αν" του Υπουργού να μην ισχύει...

Και τότε τι θα κάνουμε με ροές μη διαχειρίσιμες... Κρατάμε ανοιχτή τη Μόρια και τη νέα δομή στη Λέσβο! 

Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020 (που δεν είναι και τόσο μακριά) θα σχολιάσουμε ξανά τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Πως θα είναι άραγε τότε η κατάσταση στο νησί μας; Πόσοι μετανάστες - πρόσφυγες θα υπάρχουν και πόσες δομές; 

 

Μοιράσου το άρθρο!