Πολιτική

06/09/2011 - 08:34

Τρία πλοία με πλαστά πιστοποιητικά Ρωσικού νηογνώμονα

Τρία πλοία που εξυπηρετούν ενδονησιωτικά δρομολόγια  της περιφέρειάς μας είναι μεταξύ των 16 πλοίων  στα οποία απαγορεύτηκε ο απόπλους τους  μετά την εμπλοκή με τον Ρωσικό νηογνώμονα που αποκαλύφθηκε ότι ο αντιπρόσωπός του εξέδιδε πλαστά .

Πρόκειται για το «Οινούσσαι 3» που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος Οινούσσες, το «Νήσος Θήρα» που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος Ψαρά και το πλοίο «Αιολίς» που εκτελεί το δρομολόγιο Άγιος Ευστράτιος Λήμνος. Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Δημήτρης Χαλκιώτης το δρομολόγιο για τις Οινούσσες  θα καλύπτει για όσο χρειαστεί το τουριστικό πλοίο «Σαν Νίκολας» που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος Τουρκία ενώ  Ψαρά θα εξυπηρετούνται από το «Παναγιά Θαλασσινή».

Τον Άγιο Ευστράτιο θα εξυπηρετεί το Αqua Maria. Το πρόβλημα προέκυψε μετά από καταγγελία  στο αρχηγείο Λιμενικού Σώματος που αφορούσε την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών από τον Ρωσικό νηογνώμονα. Από τον δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε η πλαστότητα πιστοποιητικών για 16 επιβατηγά οχηματαγωγά και τουριστικά πλοία. Ο Ρωσικός Νηογνώμονας προέβη άμεσα στην άρση της εξουσιοδότησης στο γραφείο του στον Πειραιά ενώ ο φάκελος δικογραφίας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Όπως είπε ο κύριος Χαλκιώτης στη λίστα  άλλων 41 πλοίων που αναμένεται απάντηση για την γνησιότητα των πιστοποιητικών τους, περιλαμβάνεται από την περιφέρειά μας και το τουριστικό πλοίο «Σαν Νίκολας» που εκτελεί το δρομολόγιο Χίος Τουρκία.

Πηγη:ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!