Πολιτική

14/07/2013 - 08:17

Τρίτη 16 Ιουλίου: Απεργία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

trong>Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που έθεσε η τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

 


 
 
Κάλεσμα του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Ζητάει αίμα η ΤΡΟΙΚΑ και η αιμοσταγής κυβέρνηση είναι έτοιμη να της το δώσει!
 ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
 
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ, 11.00 Π.Μ. 
 
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ
 
Η μαύρη οθόνη που έπεσε με το αποφασίζουμε και διατάζουμε στη συχνότητα της ΕΡΤ δείχνει κυριολεκτικά και συμβολικά τη μαύρη πολιτική του φασισμού κυβέρνησης – EE – ΔΝΤ απέναντι στην κοινωνία. Μετά τις 2.700 απολύσεις της ΕΡΤ θα ακολουθήσουν χιλιάδες άλλες που προωθούνται με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε και ετοιμάζεται να ψηφήσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση. Οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων (από την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, τα υπουργεία κλπ), που θα προέλθουν από τις 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, είναι μόνο η αρχή. Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάργηση του κατώτατου μισθού, αφού στην «ευθύνη» της κυβέρνησης περνά οριστικά η διαμόρφωση του σύμφωνα με την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Παράλληλα εκτός από τα δεκάδες σχολεία που έκλεισαν τώρα, ετοιμάζεται νέο κλείσιμο νοσοκομείων και δημόσιων οργανισμών, ενώ προωθείται το εξαήμερο και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Μετά τις επιστρατεύσεις στο ΜΕΤΡΟ, στους Ναυτεργάτες και την προληπτική επιστράτευση στην εκπαίδευση, το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, το κλείσιμο και τις απολύσεις σε Κατσέλη, Τσιμέντα Χαλκίδος, ΜΕΒΓΑΛ, ΝΕΟΣΕΤ και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, οι δανειστές εκβιάζουν και απειλούν. Δηλώνουν ότι, αν δεν γίνουν εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και αναπροσαρμογή του φορολογικού σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για την πληρωμή των δανείων, δεν πρόκειται να επιτρέψουν την εκροή των δόσεων στην ελληνική κυβέρνηση. Οι τροϊκανοί ζητάνε κάθε φορά θυσίες για να διατηρήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου και εν τέλει για να ξεπεράσουν την κρίση σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Η κοινωνική βαρβαρότητα δεν έχει τελειωμό. Η αστική τάξη, τα κόμματα που την υπηρετούν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή), τα ΜΜΕ και σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ φέρνουν τον κοινωνικό, εργασιακό και ασφαλιστικό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους.
 
Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν εκείνοι
 
Ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση, αλλά και ο συνεχιζόμενος για τέταρτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο. Αναδεικνύουν τις δυνατότητες του κινήματος και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Δείχνουν δυνατοί, μα στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξεσπάσει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Γι΄ αυτό προσπαθούν να σβήσουν εν τη γενέσει τους τις σπίθες που δημιουργούνται. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν με την προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, αυτό προσπαθούν να κάνουν με τον αγώνα όλης της κοινωνίας για τη ΕΡΤ.
Μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Nα συντονίσουμε τους αγώνες μας. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλη τη βάρβαρη επίθεσή τους. Αναγκαίο βήμα γι΄ αυτό κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι να περάσει ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων και των σωματείων τους:
 
- Για να μην περάσει καμία απόλυση και διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Για την κατάργηση της ΠΝΠ και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης στην εκπαίδευση, το μετρό και τους ναυτεργάτες.
-Για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών εργατικών ελευθεριών, ενάντια στον εργοδοτικό δεσποτισμό, την κρατική καταστολή και τη φασιστική βία.
- Για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και σχολείο, καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία. Υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, νερό, ενέργεια, συγκοινωνίες) και για να μην περάσει το ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών.
-Για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις, ώστε να μπορούμε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
-Ενάντια στην ανεργία, τα λουκέτα επιχειρήσεων και τις απολύσεις, για άμεσα μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
 
 
Ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα καλεί σε αγώνα τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, τις επιτροπές αγώνα, τις συλλογικότητες των ανέργων, να συμβάλλουν σε μια τέτοια προοπτική. 
Καλεί τους  εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση, με την απεργία της 16ης Ιούλη.
 
 

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                                                  
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΣΒΟΥ                                   
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ 
                                                                    
Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή. 
Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρους των εργαζομένων και της Κοινωνίας. 
Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60!!!), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κοινωνικό Κράτος καταρρέει κι ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν δεκαετίες υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να επιστρέψουμε - απλώς - στα προ κρίσης, επίπεδα, νέα μέτρα προωθούνται, οδηγώντας σε όλο και μεγαλύτερη ανεργία και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοτικών Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου πρέπει να ανατραπεί.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά σε: 
Γενική Πανελλαδική 24ωρη Απεργία, με τη ΓΣΕΕ, την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013, ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Κεντρικά Λύκεια στις 11:00 το πρωί συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές που κατ΄ εξακολούθηση προωθούν Τρόικα και Συγκυβέρνηση κατ εντολή και επιλογή των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Η ΑΔΕΔΥ ακόμη αποφάσισε ότι: 
 
Θα κλιμακώσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο για να μην περάσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
Θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών πολιτικών των μνημονίων. 
Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζόμενων στο Δημόσιο, των εργαζόμενων στον Ιδιωτικό Τομέα, των απασχολούμενων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των ανέργων και των συνταξιούχων. 
Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κοινή δράση με τα Συνδικάτα της Ευρώπης, ιδιαίτερα του Νότου.
 
To ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ επιδιώκει αταλάντευτα τον κοινό αγώνα των εργαζομένων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, που αποτελούν επιλογή της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ολιγαρχίας. 
Καλούμε τους τρεις βουλευτές του νομού μας να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους στο απεχθές πολυνομοσχέδιο, την παραπέρα καταστροφή του τόπου μας. 
 

 

 
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 
Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 
Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες, άνεργοι,
αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες,
  Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πλουτοκρατία, οι τοκογλύφοι και τα κανάλια των εφοπλιστών, αυτές τις μέρες δεν βρίσκουν τρόπο να κρύψουν τη χαρά τους. Μετράνε τα δις που εξασφάλισαν με εγγυητή του χρέους τον ελληνικό λαό. Από την άλλη η εργατική τάξη της χώρας μας, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και οι φτωχή αγροτιά, μετράνε το τίμημα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, με χιλιάδες απολύσεις, καταργήσεις και τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, με το οποίο:
-Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με    βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική --Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.
Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
-Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.  
-Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση.  Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.
Εργαζόμενοι-ες, νέοι και νέες, άνεργοι,
  Δεν έχουμε άλλο δρόμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραπλανιόμαστε από ιδεολογήματα και επιχειρήματα ξένα προς τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Πρέπει να γίνει κοινή πεποίθηση ότι εντολέας και έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα μέτρα που παίρνουν εδώ και χρόνια με αφορμή την κρίση οι κυβερνήσεις πρώην και νυν μαζί με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και ΕΚΤ είναι το κεφάλαιο. Είναι αυτοί που στα χέρια τους κρατάνε την οικονομία, είναι αυτοί που σήμερα και χθες έχουν την εξουσία και μας κυβερνάνε με τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Σταματάμε να παίζουμε στο γήπεδο αυτών που μας ξεζουμίζουν τόσα χρόνια. Οι όποιες διαφορές μεταξύ των εργαζομένων είναι τεχνητές και οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εργάτες, οικοδόμοι, υπάλληλοι γραφείου, εμποροϋπάλληλοι, επισιτιστές, άνεργοι, άεργοι και εργαζόμενοι, έχουμε μόνο κοινά συμφέροντα, έχουμε τους ίδιους εκμεταλλευτές, έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, που είναι η δικτατορία του κεφαλαίου.
   Αν δεν αμφισβητήσουμε σήμερα την εξουσία του κεφαλαίου. Αν ενωμένοι σήμερα δεν διεκδικήσουμε την αλλαγή τάξης  στην εξουσία  και παραπλανηθούμε από σωτήρες όπως τις προηγούμενες φορές, εάν πιστέψουμε ότι με αλλαγή κάποιας κυβέρνησης, χωρίς να αλλάξει χέρια η εξουσία, μπορεί να λυθούν τα προβλήματά μας, τότε θα έχουμε πάλι μια από τα ίδια.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 

Απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
Το success story της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση, μαζικές «εκτελέσεις - απολύσεις» των εργαζομένων. Ζούμε εποχές κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Εκεί παραπέμπουν το «μαύρο» στην δημόσια τηλεόραση και η εισβολή των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο για να καταστείλουν μια ειρηνική φοιτητική διαμαρτυρία. Αυτό δείχνουν οι μαζικές απολύσεις 2500 εκπαιδευτικών, 2200 σχολικών φυλάκων, 3500 εργαζόμενων στην δημοτική αστυνομία, οι μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα εργοστάσια, όπως αυτό του Κατσέλη. Στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο επιχειρείται κατάργηση των προσωρινών δικαστικών διαταγών με τις οποίες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζητούν προσωρινή προστασία από αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές συμπεριφορές.
 
Στο χώρο της Υγείας προχωρούν σε απολύσεις - διαθεσιμότητες 2500 εργαζομένων – οι μισές ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες – με το κλείσιμο 13 Δημόσιων Νοσοκομείων. Οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών θα γενικευτούν ξεκινώντας από τα νοσοκομεία και τις κλινικές που «συγχωνεύονται» και κλείνουν. Πιθανόν να υπάρξει νέα απόπειρα μείωσης των βασικών μισθών στους γιατρούς του ΕΣΥ, υπό το πρόσχημα παροχής δυνατότητας να ασκήσουν ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Θα επιχειρηθεί πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προσπάθεια να εγκατασταθεί η στάση πληρωμών στις εφημερίες ως μόνιμη πρακτική. Η τοποθέτηση του Α. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας δείχνει πως η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε γενική επίθεση στο χώρο της υγείας.
 
Την ίδια ώρα στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας εργαζόμαστε σε απαράδεκτες συνθήκες με καθημερινές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα και προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, οδηγοί ασθενοφόρων, φύλακες, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κτλ). Καμιά πρόσληψη γιατρού δεν προχωρά, εκτός ελαχίστων επικουρικών. Εκκρεμούν οι προσλήψεις 4 ειδικευμένων γιατρών από το 2010. Οι ελλείψεις ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών, οδηγεί σε υπερκόπωση των γιατρών που συνεχίζουν να εργάζονται με περικοπές στις δεδουλευμένες εφημερίες. Ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου, που αναμένεται να εφαρμοστεί, οδηγεί σε συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων και κλινικών, σε συρρίκνωση και υποβάθμιση του Βοστανείου. Σχεδιάζεται η παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του νοσοκομείου (τμήμα προμηθειών, σίτιση κτλ).
 
Συνάδελφοι,
 
Τρία χρόνια μας λένε «μνημόνιο ή χάος». Κι αντί να σωνόμαστε βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομήχανοι που έχουν εργάτες φτηνούς χωρίς δικαιώματα, οι τραπεζίτες που καλύπτουν τις φούσκες τους με τα δάνεια που πληρώνουμε εμείς και οι τοκογλύφοι που βγάζουν αστρονομικά κέρδη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας. Ο αγώνας στην ΕΡΤ και το μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης προκάλεσε ένα σημαντικό ρήγμα στην κυβέρνηση. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το ρήγμα δρόμο ανατροπής. Χρειάζεται πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ, που έχει σαν μοναδικό στόχο να φορτώσει την ιστορική κρίση του καπιταλισμού στις πλάτες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
 
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΤΙΣ 11πμ
 
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Ιουλίου, ημέρα άφιξης του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα.
 
Απεργούμε με την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.
Απαιτούμε:
 
Άμεση πληρωμή των περικομμένων ποσών από τις δεδουλευμένες εφημερίες. Προχωράμε και σε δικαστική διεκδίκηση τους. Κρατική χρηματοδότηση και αυξήσεις των κονδυλίων, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής εφημέρευση και λειτουργία του Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας.
 
Καμιά συγχώνευση κλινικών, καμιά μείωση κλινών. Να αποσυρθεί ο οργανισμός συρρίκνωσης του Βοστανείου. Όχι στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Νοσοκομείου.
 
Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των γιατρών, που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών με προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών σε ειδικευόμενους και αγροτικούς γιατρούς. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
 
Να ανακληθούν όλες οι περικοπές του ιατρικού μισθολογίου. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθοί, στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους. Κατάργηση όλων των χαρατσιών στην υγεία. Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
 
Μυτιλήνη 14 Ιουλίου 2013
 
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ                                                        
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, μέσα στο καλοκαίρι φέρνουν νέο νομοσχέδιο σκούπα, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, με το οποίο:
Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις. 
Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνει από την τσέπη του ο εργαζόμενος προς όφελος των επιχειρηματιών.
Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.   
Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση.  Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.
  Οι συντάξεις και η στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο νέων περικοπών. Την ίδια στιγμή που μειώνουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους και τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων, κυνηγούν τους εργαζόμενους με νέους φόρους και κατασχέσεις σπιτιών για ψίχουλα.
  Ήδη η εργοδοσία στο εμπόριο προετοιμάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν αυτά τα μέτρα με μοιρολατρία και απογοήτευση, σπέρνοντας την τρομοκρατία και επιβάλλοντας το ιδεολόγημα, περί «αναποτελεσματικότητας» των αγώνων.
   Στο χώρο των σούπερ μάρκετ, που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, δηλαδή εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων από μεγαλύτερες επιχειρήσεις, δεν αλλάζει το εργασιακό καθεστώς προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο.
  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
    Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης-τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
  Γι’ αυτό καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κλιμακωθεί, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Εμείς θα βάλουμε τέρμα.
  Κανένας συμβιβασμός. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.
  Παλεύουμε για τα δικαιώματα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Αντιστεκόμαστε και απορρίπτουμε τα αντεργατικά σχέδια που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Σταθερό ωράριο, με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όλες οι συμβάσεις για ωρομίσθιο και μερικώς απασχολούμενους να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με 8ωρο εργασίας.
Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Κάτω οι φόροι.
Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
 
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!