Πολιτική

19/06/2013 - 07:04

Τροπολογία για την αυτοτελή λειτουργία των νοσοκομείων Βορείου Αιγαίου

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητούν τη νομοθετική ρύθμιση της πλήρους, αυτόνομης και αυτοτελούς λειτουργίας ως ΝΠΔΔ του Γ. Ν.-Κ.Υ. Λήμνου και Γ. Ν.-Κ. Υ Ικαρίας.
Την Παρασκευή 14-06-2013 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννης Ζερδελής, Αγνή Καλογερή και Ανδρέας Ξανθός κατέθεσαν τροπολογία –προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανάκληση της απόφασης για τη διασύνδεση του Γ. Ν. Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» με το Γ. Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας και του Γ. Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» με το Γ. Ν.-Κ.Υ. Λήμνου.

Οι βουλευτές μετά τις ερωτήσεις που είχαν καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις αντιρρήσεις τους από την παράλογη διασύνδεση των προαναφερθέντων μονάδων υγείας και παρά τις αποφάσεις των τοπικών φορέων, αλλά και τις εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, όπως 2η ΥΠΕ, ΓΓ Υπουργείου Υγείας, ΚΕΣΥΠΕ (18/02/2013), κατέθεσαν τροπολογία –προσθήκη σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας.
Οι ανορθολογικές αυτές διασυνδέσεις είχαν σωρεία αρνητικών επιπτώσεων κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα λειτουργίας τους, όπως μείωση κλινών, μείωση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, κατάργηση θέσεων ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων και υποβάθμιση τμημάτων κορμού, δυσχέρεια στην προμήθεια υλικών και στη συντήρηση των τεχνικών υποδομών με αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών δυσλειτουργιών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην ψύξη και τη θέρμανση, αύξηση του διοικητικού κόστους, μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση εγκεκριμένων προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ και κίνδυνος απώλειας αυτών, καθυστέρηση στη λήψη ακόμα και κρίσιμων αποφάσεων κ.α.
Οι βουλευτές για τους παραπάνω λόγους προτείνουν α) την ανάκληση της υπουργικής απόφασης Υ4α/ΟΙΚ84627 του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ 1681/28/07/2011) καθ’ όσον αφορά τις διασυνδέσεις του Γ. Ν. Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» με το Γ. Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας και του Γ. Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο» με το Γ. Ν.-Κ.Υ. Λήμνου και β) την νομοθετική ρύθμιση της πλήρους, αυτόνομης και αυτοτελούς λειτουργίας ως ΝΠΔΔ του Γ. Ν.-Κ.Υ. Λήμνου και Γ. Ν.-Κ. Υ Ικαρίας.
 

Μοιράσου το άρθρο!