Πολιτική

14/01/2012 - 10:07

Τσουχτερό κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο

yle="text-align:justify;">Άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά περιοχή:

Aττική

καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Βόρεια Ελλάδα 

Αρχικά το σκηνικό του καιρού  θα ξεκινήσει με νεφώσεις  και  κυλώντας η μέρα της προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες θα αρχίσουν  να σημειώνονται βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας . Τα φαινόμενα δεν φαίνεται να έχουν έντονο χαρακτήρα , παρ’ όλα αυτά μετά το απόγευμα θα σταματήσουν. Πιθανότητα για σποραδικές βροχοπτώσεις υπάρχει και για τα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ορεινά από -10 και -4 στα πεδινά , ενώ η μέγιστη θα φτάσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου. Περεταίρω πτώση θα συνεχίσει να σημειώνει η θερμοκρασία στο τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 με 4 μποφόρ.

Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι κα τοπικά ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το βράδυ της Δυτικής Στερεάς. Βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο ιόνιο δυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία και Κεντρική Στερέα

Στη Κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και από το βράδυ της Κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 ,στα νότια τοπικά 7 μποφόρ που το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0  έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη και Κυκλάδες

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ θα χιονίσει στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή

Μέσα στη νύχτα και για λίγο χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού έως και τα 400μ πρόσκαιρα, ωστόσο γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν και ακολουθεί σχεδόν αίθριος καιρός στα κεντρικά και τα νότια του νομού, ενώ στα βόρεια τμήματα και κυρίως στα βορειοανατολικά αναμένονται κάπως πυκνότερες νεφώσεις κατά περιόδους που θα δίνουν ασθενείς χιονοπτώσεις οι οποίες θα επηρεάσουν και περιοχές εντός του λεκανοπεδίου, κυρίως όσον αφορά τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια και εν γένει μέχρι τα 200μ υψόμετρο. Τάση βελτίωσης των συνθηκών από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο κέντρο της Αθήνας από 3 έως 7 βαθμούς με την ελάχιστη να σημειώνεται το βράδυ, στην αλλαγή της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφώρ και στον Ευβοϊκό έως και 5.

Μοιράσου το άρθρο!