Πολιτική

27/04/2012 - 06:14

update Απάντηση Β.Τεντόμα - Στη "τούρλα του Σαββάτου" και ... του Τεντόμα!!!

up date Απάντηση Βασίλη Τεντόμα

"Στη παρατήρηση του Lesvosnews.net ότι ο μέχρι χτες «σοβαρός» και «υπεύθυνος» κ. Τεντόμας, παρασυρμένος από τον «αέρα εξουσίας» του ΣΥΡΙΖΑ ξέπεσε σε ενέργειες λαϊκισμού, αντιπαραθέτουμε τη δική μας παρατήρηση ότι πρώτη φορά βλέπουμε ένα ιδιωτικό ΜΜΕ να γίνεται εκτός από «Βικιπαίδεια» (θεμιτό) και γραφείο τύπου της Περιφέρειας («προβληματικο»)."

Απάντηση Lesvosnews:

Στη " τούρλα του Σαββάτου" των εκλογών.... η απουσία χιούμορ και η ενόχληση της καλοπροαίρετης κριτικής γίνονται δεκτά  εκ μέρους μας. Τώρα αν το Lesvosnews είναι "Γραφείο τύπου της Περιφέρειας"  μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας που δεν είναι και τόσο κολακευτικές για την Περιφέρεια.  Η άποψή μας για το κ. Τεντόμα ήταν και παραμένει θετική. Και αυτό το έχει αποδείξει το  "γραφείο τύπου" της ιστοσελίδας μας.

----------------------------------------------

Αρχική ανάρτηση Lesvosnews:

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης " Με τους πολίτες κόντρα στο καιρό"  κος Βασίλης Τεντόμας μέχρι τώρα μας είχε συνηθίσει σε σοβαρές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις. Παρεμβάσεις με ουσία για ζητήματα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το άγχος όμως για τις εκλογές και ο "αέρας εξουσίας" που άρχισε να πνέει στο ΣΥΡΙΖΑ (με βάση όσα υποστηρίζουν) οδήγησε το κ. Τεντόμα σε μια τοποθέτηση λαϊκισμού και μικροπολιτικής. "Χτυπάει"  ο κος Τεντόμας τους   Περιφερειάρχεις και το Πρωθυπουργό γιατί έκαναν ένα μεγάλα "έγκλημα" ... χθες  26-04-2012 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών με το Πρωθυπουργό.

Κατά το κ. Τεντόμα πριν τις εκλογές δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα....

Η ανακοίνωση του κ. Τεντόμα παρουσιάζει ενδιαφέρον  για ένα ακόμη λόγο.  Ο κος Τεντόμας  κάνει χρήση της φράσης    στη "τούρλα του Σαββάτου".  Η φράση αυτή πρέπει να αρέσει πολύ στο κ. Τεντόμα ώστε σε μια ανακοίνωση μερικών λέξεων να τη χρησιμοποιήσει τρεις φορές!!!   (αυτή η "τούρλα" μας αναγκάζει να κάνουμε αυτό το "αφιέρωμα" στην ανακοίνωση του κ. Τεντόμα)

Τι σημαίνει όμως η  φράση "στη τούρλα του Σαββάτου".  Η  φράση σημαίνει την τελευταία στιγμή πριν το τέλος ή τέλος του κόσμου. Με βάση αυτή την ερμηνεία και την ανακοίνωση του κ. Τεντόμα  οι εκλογές θα σημάνουν το τέλος του κόσμου (όπως τον ξέρουμε σήμερα) και την αρχή(;)  ενός νέου κόσμου (;).

Η εκδοχή  για την προέλευση αυτής της φράσης αναφέρει την «τούρλα» ως παραφθορά της «τρούλας» που είναι από την πλευρά της μια λαικότερη λέξη αντί για «τρούλλος» και υπονοεί τον τρούλλο της εκκλησιάς, δηλαδή το ψηλότερο και φυσικά εμφανέστερο σημείο της εκκλησίας που όταν γίνεται «του Σαββάτου» υπονοεί την πιο σημαντική στιγμή της τελευταίας μέρας της εβδομάδας.  Πολλοί κάνουν συσχετισμό και με το "Σάββατο του Λαζάρου"

Και μετά από όλη αυτή την ανάλυση ας απολαύσουμε την ανακοίνωση του κ. Τεντόμα:

"Στη «τούρλα του Σαββάτου», δέκα ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, οι Περιφερειάρχες των μνημονιακών κομμάτων θέλησαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της απερχόμενης κυβέρνησης των μνημονιακών κομμάτων για να μιλήσουν για την ….. ανάπτυξη. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Στη «τούρλα του Σαββάτου», δέκα ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, αφού προηγούμενα ….. ξεσήκωσαν τον κόσμο σχετικά με τη διαφαινόμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, έθεσαν στον Πρωθυπουργό την αναγκαιότητα να παραμείνει χαμηλός ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.  Μας κοροϊδεύουν; Στη «τούρλα του Σαββάτου», δέκα ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός έδειξε ….. κατανόηση στο θέμα και ζήτησε από τους Περιφερειάρχες του Αιγαίου την κατάθεση ενός σχετικού υπομνήματος από μέρους τους, για να το ….. ταχυδρομήσει μετά αυτός στον επόμενο Πρωθυπουργό. Πότε πρόλαβε ο τεχνοκράτης Παπαδήμος να γίνει πολιτικάντης παλιάς κοπής; «Κυριακή κοντή γιορτή» και στις εκλογές της 6ης Μαϊου οι παραπάνω κύριοι και τα κόμματά του μνημονίου  θα λάβουν από τους «ιθαγενείς» υπηκόους τους την απάντηση που τους αξίζει."

Μοιράσου το άρθρο!