Πολιτική

01/03/2012 - 09:34

Β. Τεντόμας: το "GO Lesvos" είναι άλλη μια αμαρτωλή ιστορία της νομαρχιακής αρχής του Π.Βογιατζή

mg class="aligncenter size-full wp-image-18298" title="vasilis_tentomas_lesvosnews-net" src="http://agrorama.files.wordpress.com/2011/06/vasilis_tentomas_lesvosnews-net.jpg" alt="" width="275" height="205" />

Κατα τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό» Β. Τεντόμας στο θέμα το GO LESVOS AE, είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Από την Εισηγητική Έκθεση των εκκαθαριστών του GO LESVOS AE προκύπτει αβίαστα ότι έχουμε να κάνουμε, μετά το Lesvos Shop, με μια άλλη αμαρτωλή ιστορία της απελθούσας νομαρχιακής αρχής Λέσβου, ή τουλάχιστον για άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια που σαν ιδέα είχε πολλά θετικά στοιχεία.

Η διαχείριση της εν λόγω επιχείρησης έγινε με τρομερά ανεύθυνο και σπάταλο τρόπο και με ενέργειες που προσιδιάζουν σε προσωπικές επιχειρήσεις, χωρίς τήρηση των στοιχειωδών λογιστικών υποχρεώσεων (πχ ανυπαρξία Βιβλίου Ταμείου) καθώς και με αναπάντητα και ανεξήγητα κενά (πχ η διαπίστωση των εκκαθαριστών ότι για υποχρεώσεις  που ανέρχονται στο ποσό 46-47 χιλιάδων ευρώ δεν υπάρχουν καν παραστατικά στοιχεία).

Από τον πίνακα των οικονομικών υποχρεώσεων του GO LESVOS AE προκύπτει ότι μια εταιρία με στόχο την ανάπτυξη και προβολή εναλλακτικού τουρισμού του νομού Λέσβου είχε σαν αποκλειστική σχεδόν δραστηριότητα την συναυλία-αποτυχία των Scorpions.

Μία «πολιτιστική» εκδήλωση που ως φαίνεται εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φαγοπότι κάποιων επιτήδειων κολαούζων διαφόρων εθνικοτήτων, που βάρυνε τον προϋπολογισμό της πρώην νομαρχίας Λέσβου με αδικαιολόγητα έξοδα και χασούρα πάνω από 200.000 ευρώ.

Προκύπτουν επομένως τεράστιες πολιτικές (αν όχι και ποινικές ευθύνες) στην νομαρχιακή αρχή του κ. Βογιατζή, που σήμερα είναι απών για να δώσει εξηγήσεις.

Για τα εκκρεμή χρέη της GO LESVOS AE πρέπει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος και περικοπή όσων δαπανών δεν δικαιολογούνται, είτε σαν ανύπαρκτες είτε σαν αδικαιολόγητα διογκωμένες.

Μπορεί να υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση, μπορεί η διάδοχη της νομαρχιακής αρχής του νομού Λέσβου Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να έχει τη νομική και ηθική υποχρέωση εκπλήρωσης υφιστάμενων οικονομικών υποχρεώσεων, όμως άλλο είναι η συνέχεια της διοίκησης και άλλο η ενδεχόμενη επικράτηση μιας λογική  συγκάλυψης «αμαρτιών» των «προηγούμενων» για να έχουν οι «επόμενοι» την μελλοντική ασυλία για δικά τους λάθη ή δικές τους παρεκτροπές».

Μυτιλήνη  1/3/2012

Από το γραφείο τύπου

της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!