Πολιτική

26/07/2012 - 10:38

Β. Τεντόμας προς Ν. Γιακαλή: το Lesvoshop κινδυνεύει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις

trong>Προς:   κ. Α. Γιακαλή,  Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Κοιν.:    κ. Στ. Δημηρούδη, Πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Σε σχέση με την από 25/7/2012 απάντησή σας στην από 4/7/2012 ερώτηση της παράταξής μας (και όχι γενικά της «αντιπολίτευσης» όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας) έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Επιβεβαιώνετε τις πληροφορίες ότι όσο εκκρεμεί η εκκαθάριση της υπόθεσης ΑΕΝΑΛ-Lesvosshop  συνεχώς θα αυξάνονται οι οικονομικές υποχρεώσεις της περιφέρειας για ενοίκια καταστήματος στη προκυμαία Μυτιλήνης, μισθούς υπαλλήλων που δεν έχουν απολυθεί αλλά που προφανώς θα απαιτήσουν να τους καταβληθούν, εργοδοτικές εισφορές, υποχρεώσεις προς δημόσιο, ΦΠΑ κλπ.
  2. Από τη διατύπωση της απάντησή σας «Τα ζητήματα αυτά θα επιλυθούν μετά την ανάληψη των καθηκόντων των Ορκωτών Ελεγκτών», προκύπτει ότι οι Ορκωτοί Λογιστές, δεν έχουν καν αναλάβει ακόμη τα καθήκοντά τους (;)
  3. Συνεχίζετε να δηλώνετε νομική αδυναμία ώστε να επισπευστούν οι σχετικές διαδικασίες εκκαθάρισης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το μέλλον (και οι επιπτώσεις) για το θέμα ΑΕΝΑΛ-Lesvosshop είναι «άδηλον».

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Επειδή

  1. Το εν λόγω θέμα πλέον κινδυνεύει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με απροσδιόριστα μεγάλες οικονομικές (και όχι μόνο) συνέπειες για τη περιφέρεια και τον φορολογούμενο πολίτη,
  2. Επειδή η νομική αδυναμία που επικαλείστε θα πρέπει να τεκμηριωθεί εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα από τον νομικό σύμβουλο, στον οποίο έχει ανατεθεί η παρακολούθηση και υποστήριξη της υπόθεσης από πλευράς περιφέρειας,
  3. Επειδή  όλοι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να μάθουν όλη την αλήθεια για όλες τις πλευρές της υπόθεσης και
  4. Επειδή η όλη συζήτηση θα πρέπει να γίνει με τον πιο υπεύθυνο τρόπο (ήδη με την επιστολή σας μας εγκαλείτε εμμέσως πλην σαφών ότι διακατεχόμαστε από τη λογική των «εύκολων» λύσεων)

Ζητούμε από  σας και τον κ. Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, να θέσετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του οργάνου, όπου, με την απαραίτητη παρουσία του νομικού σας συμβούλου, να γίνει αναλυτική συζήτηση, να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις στα πολλά ερωτηματικά που υπάρχουν και να χαραχθεί η δέουσα σειρά των απαραίτητων ενεργειών, στις οποίες θα πρέπει να προβεί η περιφέρεια για τη καλύτερη και πλέον ανώδυνη εξέλιξη και κατάληξη αυτής της «αμαρτωλής» ιστορίας, που έφτασε να επηρεάσει και τη σύνθεση των εκλογικών συνδυασμών στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Και ένα τελευταίο, που άπτεται της σωστής εφαρμογής του θεσπισμένου Κανονισμού Λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου: Όταν μία παράταξη, ένας περιφερειακός σύμβουλος καταθέτει γραπτή ερώτηση στον Περιφερειάρχη ή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, η απάντηση υπογράφεται από τον ερωτώμενο  και όχι από το Γραφείο Τύπου της περιφέρειας.

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας

Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!